En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot, capital de l'embotit de producció pròpia

També hi haurà altres novetats com, un nou espai dedicat a la promoció de productes com el pa i la pastisseria
| 13 de març de 2015
Olot, capital de l'embotit de producció pròpia

Olot, capital de l’embotit d’elaboració pròpia. Aquest cap de setmana torna una de les grans fires gastronòmiques de la ciutat que per primer cop implicarà a la nova Plaça Mercat d’Olot. També hi haurà altres novetats com, un nou espai dedicat a la promoció de productes com el pa i la pastisseria. Com cada any es farà una aposta pels productes d’elaboració pròpia km. 0. 

 firamebotit

Presentació de la Fira (Jordi Altesa)

La Fira de l’embotit d’aquest any continuarà apostant pels productes d’elaboració pròpia, coneguts també com de km. 0. En conjunt, a la fira d’aquest any hi participaran uns 90 productors. El 25% d’aquests són productes d’elaboració pròpia. Segons els organitzadors, la idea principal de fomentar aquests productes és buscar la diferència  amb les altres fires de la zona. El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, ha explicat que des de fa tres anys, la Fira també convida un territori que produeix algun producte relacionat amb embotits, formatge i cerveses. Els convidats d’aquest any seran els productors del formatge Cabrales d’Astúries, que també vindran acompanyats d’un grup d’actuació de folklore de gaiters dels Picos de Europa.

Uns altres productes s’incorporen a la Fira de l’embotit són la pastisseria i el pa que, com a novetat, tindran el seu propi espai de promoció. Aquest espai que s’ha fet gràcies a la col·laboració dels gremis d’artesans de pa i de flequers d’Olot i la Garrotxa. També es farà conjuntament, una promoció de dos productes molt propis de la ciutat com ho son el tortell d’Olot i el pa de pagès.

Coincidint amb aquesta fira s’ha estrenat una aplicació per a dispositius mòbils: 100% Especialitats Gastronòmiques, que permet conèixer els productes típics d’Olot.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum