En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot amplia les seves eines contra l’eruga defoliadora

L’Ajuntament admet que es tracta d’una situació excepcional
| 13 de setembre de 2017
Olot amplia les seves eines contra l’eruga defoliadora

L’Ajuntament admet que es tracta d’una situació excepcional i que li preocupa una possible revifada de l’espècie aquest setembre. S’ha establert una partida extraordinària de 6.000 euros per frenar l’espècie i s’han ampliat les zones verdes on s’actuava fins ara.

Un exemplar de l'eruga defoliadora


Fins i tot, s’ha creat una Comissió de seguiment amb tècnics del SIGMA i el Parc Natural, i membres de diferents àrees del Departament d’Agricultura. Tots ells es van reunir el passat mes d’agost per trobar maneres de frenar una plaga que està instal·lada a la comarca des de principis d’estiu. La Comissió va acordar dur a terme tractaments químics imminents i ampliar les zones d’actuació a les afores de la ciutat. Fins ara s’aplicaven tècniques a la Plaça Clarà i el cementiri, ara s’ha estès al Parc Nou, pista d’atletisme i Moixina. El regidor de Medi Ambient de la ciutat, Josep Guix, es mostra preocupat per l’expansió de l’espècie a tota la comarca i per la possibilitat d’una revifada aquest setembre: "El problema és molt important. El vol de papallona que hem tingut no l'havíem vist mai. Ens preocupa perquè els seus ous han de néixer i podem tenir un nou atac aquest setembre".

 

Ara mateix, la plaga d’erugues i papallones es troba fora de control. Una de les esperances per frenar-la és que arribi el fred. Entre les decisions que ha pres la Comissió responsable és establir una partida municipal extraordinària de 6.000 euros per tractar l’espècie. A més també es porten a terme noves mesures com trampes per a papallones i amagatalls per als ratpenats. "Hem posat trames per controlar les papallones i hem ajudat al ratpenat perquè és un depredador de l'espècie", assegura Guix. L’eruga també ataca a propietats privades. El regidor Guix recomana fer tractaments biològics o químics als boixos de casa.

La primera vegada: Besalú l'any 2014

L’espècie és originària de l'Àsia i la seva progressió a la Garrotxa ha estat llampec durant aquest estiu. L'any 2014 es va detectar per primera vegada a la zona de Besalú. Per identificar-la cal saber que l’eruga és de color verd i negre i quan es transforma en papallona passa a ser negre i blanca.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Ensenyar a respectar l’entorn i gaudir-lo treballant

És la tasca que ha fet el vigilant ambiental, Pau Gargallo, durant els mesos d’estiu a la zona d’Hostalets d’en Bas

Energy Tools fa una aposta decidida i s’expandeix a l’estat espanyol

La companyia garrotxina ha aprofitat la falta de competitivitat de les empreses distribuïdores de gas i electricitat, per fer-se un forat en el camp de les energies alternatives

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum