En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Ocupació del 85%

La d'aquest cap d'any és una xifra lleugerament superior a la de l’any passat. Els restaurants garrotxins fregaran el ple.
| 31 de desembre de 2014
Ocupació del 85%

L’ocupació turística d’aquest cap d’any a la comarca de la Garrotxa serà del 85%. És una xifra lleugerament superior a la de l’any passat i augmenta sobretot quan parlem de cases de colònies, apartaments i cases rurals llogades. Els restaurants també estaran gairebé tots plens; el 95% ja estan reservats per aquesta nit. 

De més a menys, les xifres concretes d’ocupació a la Garrotxa per aquest cap d’any són aquestes: les cases de colònies estaran gairebé al 100%; els apartaments turístics i els càmpings amb bugalows, al voltant del 90%, igual que les cases rurals llogades senceres. En canvi, l’ocupació per habitacions d’aquestes cases serà del 70%, una xifra semblant a la de les habitacions dels hotels i les pensions. Aquestes reserves són d’entre una i dues nits de mitjana en els hotels i d’entre una i cinc nits a les cases rurals.

En global, la xifra d’ocupació turística a la Garrotxa per aquesta nit serà d’un 85%, un 5% superior a la de l’any passat. Són dades de Turisme Garrotxa i el seu president, Eduard Llorà, explica que aquest petit increment per cap d’any manté la línia de tot el 2014.

95% als restaurants

Pel que fa als restaurants, els números encara són més positius que en els allotjaments. Fregaran el ple absolut, en part perquè, segons Eduard Llorà, els preus aquí no són excessivament alts.

El públic dels restaurants serà sobretot local, de la mateixa comarca, cosa que es diferencia del públic dels allotjaments. En aquest cas, la majoria de les reserves són de famílies i de parelles procedents de l’àrea metropolitana de Barcelona. És una tendència que no canvia respecte d’anys anteriors.

També et pot interessar

La crisi dels preus es comença a notar en la despesa dels clients de la restauració garrotxina

El sector ha detectat una frenada durant les últimes setmanes i ho atribueix a l’increment dels preus. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa es mostra preocupada per una possible disminució del consum

Radiografia de la indústria de la Garrotxa: la més potent de Girona, però també la més antiga

La indústria garrotxina és tradicional, amb poques empreses joves i una forta presència de companyies de gran dimensió

Estàs escoltant


Volum