En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

Obrir el contenidor amb el mòbil: Argelaguer modernitzarà la recollida de residus

Fins ara, els contenidors del poble s’obrien amb una targeta personalitzada, però aviat també es podrà fer servir una aplicació mòbil
Pau Masó | 19 de gener de 2022
Obrir el contenidor amb el mòbil: Argelaguer modernitzarà la recollida de residus

Foto: Pau Masó


El 2017 Argelaguer es convertia en un dels pobles pioners en la posada en marxa d’un nou sistema de recollida de residus. Des de llavors, els contenidors del poble només es poden obrir amb una targeta personalitzada que té cada veí. Ara, però, es vol fer un pas més i, a part de la targeta, també es vol que els contenidors es puguin obrir amb el telèfon mòbil. L’alcalde del poble, Artur Ginesta, ho explica a Ràdio Olot.

La nova aplicació mòbil entrarà en funcionament aviat i conviurà també amb l’ús de les targetes que han servit fins ara. El poble ja fa quatre anys que té aquest sistema de recollida de residus i ha vist com la taxa de reciclatge ha superat el 80%.

Gràcies al nou sistema de recollida de residus, Argelaguer ha aconseguit situar la taxa de reciclatge al 82%. És el segon municipi de la Garrotxa que més recicla, per darrere Besalú, qui també fa tres anys que va instaurar el porta a porta i ha obtingut una taxa de reciclatge del 85%. Aquest 2022 el sistema instaurat a Argelaguer ha d’acabar arribant a tota la comarca. Els municipis perifèrics han estat els primers a treure al carrer els contenidors intel·ligents, però al llarg d’aquest any el nou sistema ha d’arribar a tota la comarca menys a Olot, que ho té previst instaurar a partir del 2023.

També et pot interessar

Les Planes d’Hostoles controlarà el nivell de CO2 a instal·lacions municipals

Ho farà a través de sensors que mesuraran el diòxid de carboni a l’escola i al centre cívic

El transport a demanda de la Vall d’en Bas es consolida

En total l’han utilitzat més de 3.600 persones, el que representen vint usuaris diaris. Això ha permès reduir a la meitat els quilòmetres d’expedició i la contaminació que tindria el servei si fos una línia convencional

Estàs escoltant


Volum