En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Nou pas de l’Ajuntament d’Olot per pacificar el trànsit especialment en entorns escolars

El consistori instal·larà semàfors en les zones on hi hagi més perill, i posarà baranes a l’exterior dels centres escolars, que estiguin al costat de la carretera
Aniol Puigvert | 26 de setembre de 2022
Nou pas de l’Ajuntament d’Olot per pacificar el trànsit especialment en entorns escolars

Fa temps que pacificar els entorns escolars era una prioritat pel consistori. La pressió de les associacions de pares i mares i dels col·lectius que defensen un altre tipus de mobilitat hi ha contribuït. De fet, aquest mateix any l’Ajuntament ha dut a terme diverses accions a l’Escola Pla de Dalt, on ha retirat alguns aparcaments, ha pintat passos de vianants i ha instal·lat aparcaments per a bicicletes. També es va introduir un semàfor al costat de l’Escola Greda perquè els alumnes provinents de Sant Miquel o d’Olot, poguessin creuar aquella rotonda de trànsit dens a totes hores, amb total tranquil·litat. Ara és el torn de l’Escola Bisaroques. En l’última junta de govern local s’ha aprovat la instal·lació de baranes a l’entorn del centre, al costat de l’Avinguda Sant Jordi, per tal de reduir la perillositat, especialment pels més petits. L’alcalde d’Olot, Pep Berga explica, però, que encara queden més llocs per millorar a la ciutat.

A part de la pacificació dels entorns escolars, on ja s’hi està treballant, també es vol reduir la pressió del trànsit de la ciutat. En aquest cas, el consistori té preparades dues accions. Per un costat, posar un semàfor abans del pas de vianants del pont de Zamenhof, en la zona més propera a la rotonda.

D’altra banda, també es volen introduir més semàfors a la zona del Carrer Pare Roca, més properes a l’Avinguda dels Països Catalans. La idea principal és posar-ne un a la cruïlla entre el Pare Roca i el Carrer Montsalvatge, i l’altre en el pas de vianants posterior. Aquesta semaforització permetrà més seguretat pels vianants, tot i que els semàfors han d’estar molt ben sincronitzats, per tal de no crear cues al centre de la ciutat.

A part de les accions que l’Ajuntament vol fer en matèria de seguretat viària, queden molts llocs de la ciutat per millorar. Un dels que s’hi està treballant més, és a la zona de l’Avinguda Sant Jordi, un dels trams amb més problemes d’Olot a causa de la densitat viària, sobretot de camions de gran tonatge i que provoca la indignació dels veïns.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Educació també s'atura per exigir canvis en els decrets de plantilles, el currículum o el calendari

És el primer dia de vaga que segons Educació ha tingut un seguiment del 3,36% a les comarques gironines

Desè aniversari del projecte ‘Som Música’ a l’Escola Malagrida d’Olot

En aquest centre han convertit una simple assignatura en un element transversal que vehicula tota mena de coneixements que transmeten a primària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum