En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Nou paquet turístic adreçat a aquelles persones amb una alta sensibilitat mediambiental

Es dirà ‘Caminant pels paisatges’, durarà set dies i sis nits, comptarà amb un guia local durant tota l’estada i permetrà explorar per dins tot el que ofereix el Parc Natural de la Zona Volcànica
Joel Tallant | 19 de juliol de 2022
Nou paquet turístic adreçat a aquelles persones amb una alta sensibilitat mediambiental

Amb aquesta nova proposta, impulsada amb fons europeus, es pretén comprovar també quina és la petjada ecològica que deixa aquest tipus de turisme a l’espai protegit.

Aquesta ha estat una acció conjunta entre la Universitat de Vic i el departament d’Acció Climàtica de la Generalitat que ha permès fer aquest programa pilot per promoure el turisme sostenible a l’entorn del Parc Natural i poder-ne calcular el seu impacte social i ambiental. La Universitat de Vic s’ha encarregat de fer la recollida de dades i indicadors dels diferents proveïdors que participaran en aquest paquet turístic. S’inclou dins un projecte més ampli, anomenat Destimed Plus, que s’impulsa de forma simultània a sis països mediterranis diferents. Cadascun d’ells aplicarà els mateixos criteris però, evidentment, amb propostes adaptades al seu territori. El seu cost ronda els 3’6 milions d’euros que assumeix de forma íntegra la Unió Europea. Amb aquest programa s’ha treballat per crear nous recursos que millorin en cada zona implicada la incorporació del turisme sostenible i la conservació de la natura en el seu ADN. La tècnica de Turisme Garrotxa, Montse Padrosa, ha explicat a Ràdio Olot en què consistirà el paquet ‘Caminant entre paisatges’.

El públic objectiu no és el generalista. Es busca l’excel·lència en consciència mediambiental: persones per qui la cura del territori sigui el més important.

Els territoris implicats en el programa europeu Destimed Plus són el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Andalusia, Creta, la regió del sud de l’Egeu, Albània, la Bretanya francesa, Sardenya, Còrcega i Croàcia. Tots ells, tenen la Carta Europea de Turisme Sostenible que, en el cas del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, ostenta des del 2001.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum