En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Noel posa en marxa la nova planta a Olot

Ha de servir per impulsar la divisió de productes frescos i ha costat 35 milions d’euros
ACN | 20 d'octubre de 2021
Noel posa en marxa la nova planta a Olot

Foto: Noel


La nova planta, una de les més avançades d'Europa en el seu sector, està distribuïda en dos nivells. La planta baixa que acull, principalment, la zona de producció i compta amb sala d'especejament, cambres de canals, molls d'expedició per a productes frescos, un obrador, cambra i magatzem per a l'envasament, i cinc túnels de congelació amb cambres per a 4.000 pallets. A la planta superior és on se situen les oficines, i la resta dels espais. Repartits entre dos nivells acull el menjador per a empleats, vestuaris i zones de manteniment, entre altres.

Instal·lacions 4.0

Les noves instal·lacions estan equipades amb tecnologia industrial 4.0 i compten amb totes les mesures i protocols necessaris. A més, la nova planta, igual que els altres centres de producció del grup, s'ha projectat tenint en compte, segons l’empresa, el benestar dels empleats amb espais més amplis, plataformes regulables o cintes frontals de transport per evitar rotacions repetitives, entre d'altres. En total, en aquestes mesures s'hi han destinat uns 2 MEUR.

Finalment, el disseny i la construcció de Noel Olot, així com la planificació de la seva activitat, també s'han dut a terme amb la voluntat de "minimitzar" l'impacte en l'entorn. Per això, el nou edifici s'ha plantejat des de l'òptica de la sostenibilitat. En termes d'eficiència energètica, s'han instal·lat 4.974 metres quadrats de plaques fotovoltaiques que generaran 983.446 kWh a l'any destinats a autoconsum, detectors de presència, sistemes de ventilació mecànica o il·luminació de baix consum i equips de màxim rendiment energètic.

Així mateix, s'aplica un estricte control sobre el desaprofitament de l'aigua mitjançant sistemes generals de reducció del consum i sistemes de descalcificació; s'ha dissenyat un pla de gestió de residus específic i, a més, la planta disposa de carregadors de vehicles elèctrics i places d'aparcament per a bicicletes, per als empleats que es desplacin en aquest mitjà de transport.

200 llocs de treball

En total, la construcció de la fàbrica ha costat uns 35 milions d’euros, el 50% dels quals han anat a parar a empreses del territori, ja que s’ha prioritzat la col·laboració amb proveïdors locals. La nova fàbrica crearà també 200 llocs de treball que s'hi aniran incorporant en els quatre mesos vinents.

També et pot interessar

La Garrotxa va ser l’única comarca gironina on l'ocupació va augmentar el 2020

Ho va fer un 0,4%. És la dada més baixa des del 2016, però reflexa que la comarca va aguantar el cop de la covid millor que altres territoris veïns

La Generalitat desbloqueja el polígon de Sant Feliu de Pallerols

El Govern ha pressupostat gairebé dos milions d’euros per a l’any que ve per tal de començar a desenvolupar la zona de Llongafollia

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum