En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Museu del Camp, el 2015

El Museu del Camp de la Vall d'en Bas obrirà parcialment les seves portes a finals d'aquest any o principis del que ve. 
| 17 d'abril de 2014
Museu del Camp, el 2015

El Museu del Camp de la Vall d’en Bas obrirà parcialment les seves portes a finals d’aquest any o principis del que ve. El finançament ja és en mans de l’Ajuntament i les obres per adaptar els interiors ja estan adjudicades. L’objectiu del Museu del Camp, situat a Can Trona, serà difondre el món de la pagesia.

 

ANNA PRAT | L’edifici del Museu del Camp, a Can Trona, la Vall d’en Bas, ja està acabat i a punt perquè s’hi comencin a fer els interiors, una fase que consisteix en habilitar una sala permanent d’exposicions i a deixar els jardins exteriors a punt per la inauguració. L’alcalde de la Vall d’en Bas, Miquel Calm, ha explicat a Ràdio Olot que "a finals d’aquest any o a principis del que ve la Vall ja tindrà oberta la primera sala permanent del Museu del Camp".

La idea que es vol difondre amb el museu és explicar com és la Vall d’en Bas, la pagesia i els productes autòctons de la zona. Però no només vol servir per això, sinó que des de l’Ajuntament també hi ha la voluntat de fer-hi conferències, presentacions de productes relacionats amb el món agrari o ramader i fins i tot organitzar estades per a joves universitaris vinculades a l’alberg del municipi. Aquestes activitats però, hauran d’esperar més per a fer-les, ja que de moment les obres adjudicades i el finançament obtingut només són per la primera sala permanent. Segons Calm, la voluntat final del Museu del Camp és "ajudar a difondre el món de la pagesia".

El pressupost previst per aquesta primera fase d’adaptació d’interiors és d’uns 90.000€ que el Ple de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas va aprovar a principis del 2014. L’obra està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, el FEDER, i el propi municipi. 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum