En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

El mosquit tigre perd força a la Garrotxa

Des del SIGMA asseguren que la població respon a l’hora de prendre mesures en horts o zones humides
| 24 d'agost de 2017
El mosquit tigre perd força a la Garrotxa

L’espècie ja no pica com abans, ho fa de forma més dèbil. Ho assegura el SIGMA, qui segueix amb el control de la població  i posa a disposició dels ciutadans diferent mètodes per evitar la reproducció de l’insecte. Des de l’organisme asseguren que la població respon a l’hora de prendre mesures en horts o zones humides.

Un operari fent un tractament contra el mosquit tigre. (Ajuntament d'Olot)


Des de l’any 2013 la Garrotxa conviu amb el mosquit tigre. L’insecte va arribar a la comarca de forma molt violenta, amb picades doloroses i una dispersió molt ràpida. Quatre anys després, el mosquit tigre ha perdut força: la seva picada ja no és tant molesta i té tendència a equilibrar-se amb les especies del territori.

El director del SIGMA també afirma que l’insecte està trobant un equilibri com altres espècies que han arribat els últims anys a la comarca. Tot i així, això no significa que desapareixi.

Des de fa anys l’Ajuntament d’Olot intenta combatre el mosquit tigre a través de les accions ciutadanes. Per exemple, el consistori entrega gratuïtament tela mosquitera a qui ho necessiti. Segons Canalias, els ciutadans responen i estan sensibilitzats amb l’espècie.

El mosquit tigre és una espècie que s’activa a la primavera però a l’estiu, i concretament a l’agost i al setembre, és quan pot causar més molèsties.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La massificació en els entorns naturals de la Garrotxa recupera les xifres d’abans de la pandèmia

Des del Parc Natural noten l’augment de visites en zones com la Fageda d’en Jordà

Estàs escoltant


Volum