En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Monter creix un 5,5% aquest 2014 i preveu ampliar la fàbrica de Les Planes

Ha tancat el 2014 facturant 116 MEUR, un 5,5% més que l'exercici anterior i aquest any invertirà 6 MEUR per ampliar la fàbrica de les Planes
| 1 d'abril de 2015
Monter creix un 5,5% aquest 2014 i preveu ampliar la fàbrica de Les Planes

L'empresa gironina Embutidos Monter ha tancat el 2014 facturant 116 MEUR, un 5,5% més que l'exercici anterior. La firma invertirà aquest any 6 MEUR per ampliar la fàbrica de les Planes d'Hostoles, que s'afegiran als 6,2 que van permetre construir 2.000 metres quadrats d'assecadors a la planta el 2014.

monter1 (2)

Aquestes inversions s'emmarquen dins el pla d'inversió engegat per Embutidos Monter amb l'objectiu que la fàbrica de la Garrotxa centralitzi al 2017 la meitat de la producció de les quatre plantes del grup. Monter, interproveïdora de Mercadona, ha superat les 19.000 tones de producció i ha introduït una nova referència al mercat sota el paraigües de la marca 'Hacendado': el llom de gall dindi curat.

Embutidos Monter, que pertany al grup Cañigueral, està especialitzada en la producció de curats. El contracte que va signar amb Mercadona, de la qual n'és interproveïdora en exclusiva, li ha permès acumular un creixement constant durant els darrers anys.

Aquest 2014, Monter ha tancat l'exercici facturant 116 MEUR (un 5,5% més que l'exercici anterior). La firma gironina ha superat les 19.200 tones de producció de curats i està immersa en un pla estratègic per impulsar la fàbrica de les Planes d'Hostoles, amb l'objectiu que el 2017 arribi a concentrar la meitat de producció de les quatre plantes que té la companyia.

L'any passat, Monter va invertir 6,2 MEUR a la fàbrica, que van permetre aixecar 2.000 metres quadrats nous d'assecadors. A aquesta quantitat, ara l'empresa hi afegirà 6 MEUR més per optimitzar processos, introduir sistemes de control de qualitat avançats i fer noves ampliacions a la fàbrica. Tot plegat, com indica en un comunicat, amb l'objectiu "de donar resposta a la creixent demanda de Mercadona".

Aquest 2014, a més, Monter ha ampliat la seva gamma de productes amb una nova referència. Es tracta del llom de gall dindi curat, que comercialitza sota la marca 'Hacendado' (la pròpia de Mercadona).

Embutidos Monter té quatre plantes de producció, de les quals tres es troben a comarques gironines. A més de la de les Planes d'Hostoles, també té fàbriques a Sant Jaume de Llierca, Serinyà (Pla de l'Estany) i Vic. En total, l'empresa dóna feina a unes 300 persones.

Ara fa deu anys, l'empresa gironina va ser pionera en l'elaboració de curats a partir de la carn de gall dindi. Un tipus d'embotit del qual Monter en té el 85% de quota de mercat (segons dades Nielsen).

Monter està integrada dins el grup Cañigueral, un dels principals de l'estat espanyol dins el sector, i que abasta tots els processos productius (des del sacrifici i l'especejament fins a la distribució del producte). El 80% dels proveïdors de la firma són escorxadors catalans (i d'aquests, al voltant de la meitat, gironins). Precisament, un dels principals és Frigorífics Costa Brava, amb seu a Riudellots de la Selva, que també està integrada dins el grup Cañigueral.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum