En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Mieres serà el primer ajuntament garrotxí a fer servei només energies renovables

Repassem més propostes de sostenibilitat de municipis garrotxins
| 4 d'octubre de 2016
Mieres serà el primer ajuntament garrotxí a fer servei només energies renovables

El municipi passarà a formar part de la cooperativa Som Energia i en menys d’un mes tot el consum d’instal·lacions municipals i la il·luminació pública vindrà de fonts renovables. La resta de municipis també van fent passes cap a un consum més verd.

Energia Verda

Mieres ha decidit canviar de subministrador elèctric i serà el primer municipi de la Garrotxa que farà servir energia 100% de fonts renovables per part de la cooperativa Som Energia. L’alcalde, Enric Domènech, ha explicat a Ràdio Olot que han decidit fer el canvi motivat per ser una cooperativa, que en garanteix l’origen verd i donar exemple perquè més particulars facin el pas.

Abans d’un mes, Mieres calcula que l’energia que anirà a les dependències municipals com el pavelló i l’Ajuntament serà subministrada per aquesta companyia, a part de la il·luminació pública. Ara s’estan fent ajustaments i canvis de comptadors per a tenir-ho a punt.

Més exemples

cotxe-electric-de-beuda-ajuntament-de-beuda

A Beuda han decidit comprar un cotxe del consistori i s’han decantat per un d’elèctric. L’alcaldessa Anna Vayreda ha explicat a Ràdio Olot que al principi tenien dubtes de la compra però n’estan contents i els ha costat menys de la meitat del cost de mercat gràcies a ajudes públiques.

La resta de municipis garrotxins també es van posant les piles. Olot també està treballant per tenir també energies renovables. L’any passat es va tancar amb 11 municipis gastant un 15% d’energia de fonts renovables i aquest any s’espera seguir creixent  en percentatge i nombre de municipis adherits.

També et pot interessar

L’Ajuntament d’Olot no preveu, de moment, ajudes per als sectors afectats per les restriccions de Nadal

L’absència de l’estat d’alarma dificulta el llançament de noves ajudes i l’equip de govern confia que la Generalitat tindrà en compte el sector de l’hostaleria o la cultura

Comença una campanya de rebaixes amb millors expectatives que el 2021

Els comerciants d’Olot esperen recuperar la regularitat després d’una campanya de Nadal millor que el 2020 però pitjor que el 2019

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum