En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant, Neus Asin i Pere Farjas

Més temps i més espai: comença el Lluèrnia 2020

Aquest dissabte el festival del foc i la llum posa fil a l’agulla
| 16 d'octubre de 2020
Més temps i més espai: comença el Lluèrnia 2020

Comença el Lluèrnia més excepcional. I ho fa per Ràdio Olot. Aquest dissabte el festival del foc i la llum posa fil a l’agulla amb una activitat que convida a ballar a casa, sota la llum de les espelmes i amb la ràdio posada. La pandèmia ha fet que el certamen s’allargui fins al 28 de novembre amb una vintena d’instal·lacions repartides per tota la ciutat d’Olot i que aniran apareixent i desapareixent a mesura que passin les setmanes. 

Foto: Pau Masó


Lluèrnia canvia totalment de concepció. El Festival passa de cinquanta a una vintena d’instal·lacions i de durar només sis hores a allargar-se 43 dies. Tot plegat per poder conviure amb la pandèmia i no deixar que el virus apagui la llum del certamen. El seu director, Pep Fargas, diu a Ràdio Olot que la calma inundarà el festival d’aquest any.

 

La majoria d’instal·lacions que aniran apareixent al llarg dels gairebé dos mesos del festival estaran repartides per diferents llocs de la ciutat com el Parc Nou, els Tossols, les Fonts de Sant Roc o els Prats de la Mandra. N’hi haurà que duraran hores i altres que s’allargaran gairebé els quaranta dies d’un Lluèrnia que es podrà celebrar, fins i tot, en cas de confinament.

 

D’aquesta manera, Lluèrnia començarà aquest dissabte amb una activitat inaugural que tindrà com a protagonista Ràdio Olot. A partir de les vuit del vespre, a través del 98.1, sonarà una cançó per ballar a casa juntament amb un fanal, una llum o una espelma.

 

L’organització convida la ciutadania a penjar vídeos i imatges a les xarxes socials de la inauguració confinada. Les pròximes setmanes, però, el festival ja sortirà al carrer. Aquest any la llum serà més protagonista que el foc. Tot i la pandèmia, el certamen no deixarà d’il·luminar la ciutat d’Olot en uns moments on la llum és més necessària que mai.

 

 

També et pot interessar

La Mostra Nacional de Grups de Teatre Amateur de Catalunya arriba a Olot

Des d’aquest cap de setmana i fins al mes d’octubre es podran veure tres obres als Catòlics seleccionades a la mostra Itinera de Pineda de Mar.

Olot Cultura presenta la nova temporada cultural d’octubre a desembre

Una programació d’un centenar de propostes on la música, la literatura i l'art en seran protagonistes. La venda i reserva d’entrades s’obrirà el pròxim 20 de setembre.

Estàs escoltant


Volum