En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Més de 8.400 persones van visitar la Fageda d’en Jordà per Setmana Santa

El Parc ha detectat un creixement “de fons” que ha arribat per quedar-se i que cal afrontar
| 26 d'abril de 2021
Més de 8.400 persones van visitar la Fageda d’en Jordà per Setmana Santa

Això són 800 visitants diaris i representen un augment significatiu respecte a l’últim any abans de la pandèmia. En altres punts com el Croscat o Santa Margarita, el nombre de visites va créixer més d’un 40%. Pel Parc Natural de la Zona Volcànica són càrregues no habituals que no es poden extrapolar. Però confirmen que s’ha detectat un creixement “de fons” que ha arribat per quedar-se i que cal afrontar. 

La Fageda d'en Jordà (Pau Masó)


Segons el director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, les dades de la passada Setmana Santa són singulars a causa de la pandèmia. Per Xevi Puig, són xifres puntuals que no han de servir per treure conclusions.

 

La Setmana Santa d’aquest 2021 ha estat una de les dates en què la Zona Volcànica ha rebut més visitants en els últims anys. Del 27 de març al 5 d’abril, més de 8.400 persones van visitar la Fageda, 6.150 el Croscat i unes 5.400 Santa Margarita. Aquestes xifres han estat superiors a la Setmana Santa del 2019, quan no hi havia la covid, amb creixements del 56% al Croscat o un 40% a Santa Margarita. De fet, l’ocupació dels aparcaments durant aquests dies no va baixar del 80%. Segons Puig, el dispositiu que es va preparar, va funcionar.

 

Quan els aparcaments del Parc Natural queden plens, els Mossos i Agents Rurals obliguen a circular els vehicles cap a altres indrets o conviden a fer la visita en un altre moment. Segons Puig, això ha passat i s’han detectat més visites de tarda.

 

De moment, el Parc Natural no contempla ampliar els aparcaments públics, però si fer-hi actuacions de millora urbanística i aplicar el cobrament automàtic al pàrquing de Santa Margarita. S’espera que fins la tardor no hi torni haver pics alts de visitants a la Zona Volcànica. Tot i així, ja s’estan estudiant accions enfocades a l’accés motoritzat, millorar la mobilitat de la zona central del Parc, i fomentar l’ús del transport públic.

També et pot interessar

L'IE Greda d'Olot consciencia sobre els efectes de la contaminació atmosfèrica

Els alumnes de primer d’ESO han mesurat la qualitat de l’aire i han estudiat l’impacte que tindria la variant al seu centre. El Greda està satisfet amb l'1+1 perquè suposa menys contaminació

Olot obrirà un nou camí d’accés al volcà de Sant Francesc

Serà per la zona dels horts i es dissenyarà amb l’ajuda dels tècnics del Parc Natural

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum