En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Més de 300 persones denuncien la mort d'un jove extutelat que vivia a Olot i es va suïcidar

El jove es deia Hamza i la plataforma Girona Acull assenyala la DGAIA com a "responsable" del suïcidi
| 29 de desembre de 2020
Més de 300 persones denuncien la mort d'un jove extutelat que vivia a Olot i es va suïcidar

El succés va tenir lloc la setmana passada i aquest dilluns hi ha hagut una protesta a Girona. El jove es deia Hamza i la plataforma Girona Acull assenyala la DGAIA com a "responsable" del suïcidi, ja que, segons la plataforma, s’expulsa els joves dels circuits d’atenció. Per la seva banda, el Govern afirma que el va acompanyar en tot moment. 

Imatge de la concentració d'aquest dilluns (ACN)


La mort d’en Hamza Iouazgui ha despertat la lluita de molts joves migrants per aconseguir inserir-se en la societat i en el món laboral. El dilluns de la setmana passada, el jove marroquí es va suïcidar. Aquest dilluns al vespre, més de 300 persones van denunciar la seva mort davant de la Delegació de la Generalitat a Girona. El problema, segons van exposar els joves, és la falta del permís laboral que els aboca a una sèrie "d'entrevistes d'immigrants" que no els porta a cap contracte, ni cap tipus d'estabilitat.

A la protesta, convocada per Girona Acull, la plataforma va denunciar que la Direcció General de la Infància i l'Adolescència és "responsable" de la mort d’en Hamza perquè "aboca joves al carrer" i això els fa "perdre l'esperança". El portaveu de l'Espai Antiracista Girona-Salt és Mostafa Shaimi.

 

El Departament nega cap responsabilitat

Per la seva banda, des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han negat tenir cap responsabilitat sobre la mort de Hamza. De fet, el Govern ha assegurat que "havia acompanyat i protegit" el jove en els últims anys. En aquest sentit, des d'Afers Socials han recordat que el jove va ingressar en un centre d'acollida quan va arribar a Catalunya i després va anar a un pis d'emancipació fins als 18 anys.

 

A continuació, es va ajudar a "tramitar el permís de residència" i també una ajuda per a persones sense llar joves. Per això, des del Departament neguen haver abandonat el jove i lamenten la seva mort.

En l'acte, alguns dels seus companys li van dedicar unes paraules. Una de les professores d’en Hamza recorda que era una persona "molt vulnerable" i que ell volia estudiar i optar a tenir un futur laboral, però el sistema no li va permetre.

 

En Hamza va viure un temps a Olot. Alguns companys que tenia a la ciutat i membres de la Xarxa d’Acollida de la Garrotxa van assistir aquest dilluns a l’acte de denúncia i record que es va fer a Girona.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum