En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant i Aniol Puigvert

Mantenir l’Espai Cràter costarà més de 130.000 euros anuals a l’Ajuntament d’Olot

És la previsió que fa el consistori en un estudi financer, el qual ha pogut consultar Ràdio Olot
| 14 de desembre de 2020
Mantenir l’Espai Cràter costarà més de 130.000 euros anuals a l’Ajuntament d’Olot

És la previsió que fa el consistori en un estudi financer, el qual ha pogut consultar Ràdio Olot. El document preveu que la venda d’entrades es multiplicarà per cinc en els primers tres anys. També s’explica que la gestió del futur museu dels volcans serà directa i només s’externalitzaran alguns serveis. 

Imatge virtual sobre com serà l'entrada de l'Espai Cràter (Ajuntament Olot)


El document presenta una previsió de despeses i ingressos per als primers tres anys de vida de l’Espai Cràter. El 2021 (any de la inauguració) es preveu que l’aportació municipal sigui de 147.300 euros; el 2022 sigui de 121.800 i el tercer any (2023) el cost per l’ajuntament sigui de 135.000 euros. D’aquesta manera, de mitjana, el manteniment anual de l’Espai Cràter pujarà als 135.000 euros. Segons la previsió, el cost per l’Ajuntament disminueix a mesura que passa el temps, ja que els ingressos provinents de les entrades passarà de 25.000 euros el primer any, a 130.000 el 2023. L’alcalde de la ciutat, Pep Berga, diu que són estimacions i projeccions "prudents”.

 

Pel que fa a les despeses, l’estudi calcula que, en els primers tres anys, s’hauran de destinar 274.000 euros a pagar el personal contractat per l’Ajuntament. Està previst que hi hagi un director i un tècnic de comunicació. La resta de serveis s’externalitzaran i la gestió del museu serà directa.

 

En l’apartat de despeses també es contemplen els serveis educatius i als usuaris, la programació d’activitat i la comunicació i el màrqueting. El pressupost total dels primers tres anys de vida de l’Espai Cràter s’aproxima al milió d’euros. Es preveu que sigui de 254.700 euros el primer any i creixi un 30% en dos anys.

 

Les previsions que fa l’estudi financer dependran, sobretot, dels ingressos que es puguin obtenir de les entrades. Els estudis preliminars a l’obra indiquen que l’Espai Cràter podria acollir una xifra potencial de fins a 200.000 visitants anuals (semblant al Tresor de la Catedral de Girona). En canvi, els més pessimistes rebaixen la xifra fins als 65.000 i situen aquest llindar mínim com el número necessari perquè l’equipament sigui econòmicament viable. De moment, l’únic que es té clar de les entrades és el preu: el consistori creu que hauria de rondar els vuit euros.

Com serà l'espai cràter per dins?

 

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant


Volum