En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'ordenació viària de la Fageda d’en Jordà haurà d’esperar fins al juny

L'inici de les obres del nou bici carril s'endarrereix per la tramitació de les expropiacions
| 31 de gener de 2018
L'ordenació viària de la Fageda d’en Jordà haurà d’esperar fins al juny

L'inici de les obres del nou bici carril de Santa Pau s'endarrereix per la tramitació de les expropiacions. Territori i Sostenibilitat va adjudicar els treballs a finals del 2017 amb un cost de 654.000 euros i un termini d'execució de sis mesos.


Estava previst que aquest primer trimestre d’any comencés la construcció del nou vial que ha de connectar la urbanització de Can Blanc de Santa Pau i els aparcaments de la Fageda d'en Jordà i del volcà de Santa Margarida. Es tracta d’una via per a vianants i bicicletes que té l’objectiu d’ordenar els cotxes i visitants de la Fageda. La tramitació de les expropiacions de terrenys de particulars s'ha endarrerit i això ha provocat que no es pugui complir amb el calendari previst. "La sorpresa ha estat que nosaltres esperàvem començar l'obra el mes de març, però tot s'ha endarrerit i no podrem començar fins al juny", explica l’alcalde de Santa Pau, Pep Companys.

La nova via vol evitar que els vianants caminin per la carretera per arribar a la Fageda. D’aquesta manera el nou vial millorarà la seguretat dels visitants. A més a més, quan els aparcaments habilitats no admeten més vehicles, alguns opten per estacionar als vorals de la carretera, dificultant el pas d’altres conductors.

El nou vial estarà fet de paviment de terra sòlida i farà tres quilòmetres de longitud. Discorrerà segregat de la carretera GI-524, quedant separat del pas de vehicles. Els treballs també preveuen incloure sistemes per a facilitar el drenatge, la instal·lació de baranes de fusta i barreres de seguretat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum