En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

L'oposició d'Olot dona l'esquena als pressupostos

ERC, PSC i la CUP van votar en contra dels comptes per a l’any que ve. Els republicans van demanar més “planificació de ciutat”, els socialistes van proposar reduir la despesa ordinària i els cupaires van reclamar més inversió en mobilitat o habitatge.
Pau Masó | 29 d'octubre de 2021
L'oposició d'Olot dona l'esquena als pressupostos
Primer ple presencial després de la pandèmia amb canvis de distribució (FOTO: Aj.d'Olot)

Els grups de l’oposició donen l’esquena al pressupost d’Olot per al 2022. ERC, PSC i la CUP van votar en contra dels comptes per a l’any que ve. Els republicans van demanar més “planificació de ciutat”, els socialistes van proposar reduir la despesa ordinària i els cupaires van reclamar més inversió en mobilitat o habitatge.

Des d’ERC van reclamar més inversió en l’àmbit de la mobilitat, i més accions per al Nucli Antic. Celebren la millora de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. I van valorar positivament la inversió d’1 milió d’euros per la compra de terrenys per a habitatge públic, tot i que van discutir la necessitat de diversificar l’oferta en altres barris. La regidora, Yolanda Suescun, va demanar una planificació de ciutat a l’hora de dissenyar els pressupostos.

En el seu torn, els socialistes van explicar la seva particular proposta de pressupostos. Pel PSC caldria eliminar partides com els 60.000 euros de la Residència Faber, reduir el 10% de la majoria de subvencions a entitats o rebaixar el pressupost de fires. Un dels regidors socialistes és Jaume Mir.

Per part de la CUP, el regidor Lluís Riera, va felicitar l’equip de govern per les millores en voreres i pavimentació. També valorar positivament la inversió en habitatge, tot i que va assegurar que s’anava tard. Pel que fa a la mobilitat, va aplaudir els carrils bici, però va demanar accions per resoldre la “caòtica” circulació que té la ciutat.

Els pressupostos per al 2022 es van aprovar, finalment, amb els 11 vots favorables de l’equip de govern. La resta dels grups de l’oposició hi van votar en contra. Junts per Catalunya va fer valdre la seva majoria absoluta per tirar els comptes endavant.

També et pot interessar

Pep Berga es tornarà a presentar a les eleccions municipals

L’actual alcalde d’Olot ha explicat que té “il·lusió” i “energia” per tornar a ser l’alcaldable de Junts a la capital de la Garrotxa

ERC proposa fer una consulta sobre els usos de Can Miquelet de Sant Joan

El grup de l’oposició va demanar en l’últim ple fer una consulta per decidir el futur dels terreny

Estàs escoltant


Volum