En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’oposició demana a l’Ajuntament d’Olot "més transparència" sobre la variant

A través d’una moció d'ERC, els grups van expressar la necessitat que el consistori faci divulgació del projecte
| 23 de febrer de 2021

A través d’una moció presentada per ERC, els grups municipals van expressar la necessitat que el consistori faci divulgació dels estudis publicats per Territori a l’octubre. Junts per Catalunya es va comprometre a publicar els documents a la pàgina web, però va recordar que no tenen la potestat del projecte.

Foto de l'últim ple municipal (Ajuntament Olot)


Sota el paraigua d’una moció presentada per Esquerra Republicana, l’últim ple municipal va debatre sobre la transparència del projecte de la variant d’Olot. Els republicans van assegurar que l’Ajuntament d’Olot no ha facilitat prou informació a la ciutadania durant el procés d’exposició pública dels estudis informatiu i d’impacte ambiental de la infraestructura olotina. La moció demana que l’Ajuntament construeixi una maqueta de l’obra i publiqui imatges 3D. A més, tot i que el procés ja ha finalitzat, el grup municipal va demanar que es pengin a la pàgina web de l’ajuntament els estudis i els plànols del projecte. La portaveu d’ERC a Olot és Anna Barnadas.

 

La resta de grups de l’oposició es va mostrar d’acord amb la necessitat de millorar la informació i transparència del consistori olotí en referència a la variant. El PSC va matisar i demanar que tot i millorar la informació pública, això no serveixi per encallar la construcció. El seu portaveu és Josep Guix.

 

La CUP va criticar que l’ajuntament no hagués “actuat d’ofici”. Una de les seves regidores és Ariadna Roca.

 

Els quatre traçats que proposa Territori per la variant d'Olot

L'equip de govern en pren nota

Per part de l’equip de govern, el regidor de Junts per Catalunya, Agustí Arbós va dir que llegien “en positiu” la moció i es va comprometre a publicar a la pàgina web del consistori la informació pública que ja va emetre el Departament de Territori en el seu moment. Arbós també va remarcar que hi havia aspectes que no són potestat de l’ajuntament.

 

La moció presentada per ERC va ser aprovada per unanimitat, però només va poder arrencar una de les cinc demandes. L’equip de govern s’ha compromès a publicar els plànols i documents a la pàgina web de l’ajuntament. Mentrestant, el Departament de Territori segueix analitzant les al·legacions presentades (més d’una setantena en el cas d’Olot) i preveu, aviat, publicar l’informe final del procés d’exposició pública del tram de les Preses.

També et pot interessar

Olot es declara ciutat antifeixista

De forma unànime, el ple municipal ha aprovat una moció presentada per la Coordinadora Antifeixista de la Garrotxa

Els olotins podran triar entre 3 projectes diferents pel Firal en una votació

Els serveis tècnics i jurídics han cregut que es podia trencar amb l'antic projecte dels RCR Arquitectes

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum