En directe
L'Olot, a Ràdio Olot
amb David Planella

L'ombra de l'Hospital

Preocupació pels comerciants al voltant de l’antic Hospital Sant Jaume d’Olot per la baixada de vendes amb la marxa de l'Hospital. 
| 12 de gener de 2015
L'ombra de l'Hospital

Preocupació pels comerciants al voltant de l’antic Hospital Sant Jaume d’Olot per la baixada de vendes. Bars i restaurants són els que més han notat l’impacte d’aquest trasllat. L’Associació de Comerciants demana a l’Ajuntament que mogui fitxa i empleni d’activitats l’edifici. Sobre si s’han d’instal·lar franquícies o no als locals comercials, el president dels comerciants es mostra partidari de donar primer l’oportunitat a gent d’aquí.

El centre d'Olot aquest dilluns al matí (Jordi Altesa) 

Només comptant als treballadors, 500 persones han deixat de freqüentar el centre d’Olot cada dia per anar a treballar a les afores, al Pla de Dalt. Això cal sumar-hi familiars de pacients i persones que anaven a consultes que ara han deixat de voltar pel centre. Qui més ha rebut, segons el president de l’associació de comerciants d’Olot, Jordi Rovira, han estat bars i restaurants, però també els que venien coses per a malalts.

De moment, els 9.000 metres quadrats de l’antic Sant Jaume al cor d’Olot estan buits mentre s’està fent un procés participatiu per decidir què s’hi fa. Un dels punts polèmics és si en aquest espai públic hi ha d’haver locals comercials. L’Ajuntament vol que s’hi instal·li una franquícia per fer d’esquer i atreure visitants però hi ha qui qüestiona la necessitat de més metres quadrats quan alguns estudis calculen que un 25% dels locals d’Olot està buit. Sobre aquest aspecte, Jordi Rovira ha explicat a Ràdio Olot que veuen bé que hi hagi locals comercials a l’antic Sant Jaume però demana que primer es doni l’oportunitat al comerç local. Rovira ha explicat que la davallada actual és important però confia que no impliqui el tancament de cap negoci. Tot i això, sí que ha assegurat que s’ha de repensar aquest espai.

Dels canvis del centre, el que hi ha en positiu és la Plaça Mercat que ha tornat al seu lloc original i que també ha repercutit en portar més gent al centre, si més no a aquesta zona concreta.

També et pot interessar

La crisi dels preus es comença a notar en la despesa dels clients de la restauració garrotxina

El sector ha detectat una frenada durant les últimes setmanes i ho atribueix a l’increment dels preus. L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa es mostra preocupada per una possible disminució del consum

Radiografia de la indústria de la Garrotxa: la més potent de Girona, però també la més antiga

La indústria garrotxina és tradicional, amb poques empreses joves i una forta presència de companyies de gran dimensió

Estàs escoltant


Volum