L'Olot torna de Terol amb un punt i amb la sensació que haurien pogut ser tres (0-0)

Els olotins juguen els últims deu minuts amb dos homes més però no troben la manera de marcar el gol de la victòria. El nou entrenador, Iñigo Arriola, valora el partit dels seus jugadors al camp del líder i espera que sigui un punt de partida en el camí cap a la permanència
David Planella | 29 de gener de 2023

Feia molt de temps que un partit no se li posava tant de cara a la Unió Esportiva Olot. Jugava contra el líder, el Terol, a l’escenari més complicat de la categoria, l’estadi de Pinilla, on encara no havia pogut guanyar ningú, i a un quart d’hora pel final s’ha quedat amb un home més. L’àrbitre ha expulsat Manchón, que acabava d’entrar al terreny de joc, per una dura falta a Urri. Però és que cinc minuts més tard, també ha enviat al carrer el central Fran Carmona per una falta molt lletja a Aspar. El Terol ha hagut d’afrontar els últims deu minuts amb nou jugadors i l’Olot, amb onze, s’ha bolcat a l’atac. Però se li ha fet curt el partit i no ha pogut marcar. I, quan l’àrbitre ha indicat el final, ha marxat a vestidors amb la sensació que se li havia escapat una gran oportunitat. Una llàstima, tal com lamentava el nou primer entrenador de l’equip, Iñigo Arriola.

Però, a la vegada, Arriola posa en valor l’esforç dels jugadors, que han fet un bon partit. Jugant onze contra onze, han competit de tu a tu contra el líder i l’han arribat a posar contra les cordes a la primera meitat amb una gran ocasió de Cerdà. L’atacant, que ha compartit atac amb Xumetra en un 3-5-2, ha rebut una passada llargada de Gonzalo i s’ha quedat sol davant de Taliby, però el porter li ha aturat l’intent de vaselina. Ha estat l’oportunitat més clara d’una primera meitat en què l’Olot ha estat ben ordenat. Sòlid en defensa amb Aspar, Gonzalo i Ayala, ha concedit poc a un Terol que ha inquietat la porteria olotina amb un xut des de fora l’àrea d’Aparicio que han tret Arnau i el pal i amb un gol en pròpia porteria que ha estat anul·lat perquè la pilota havia sortit per la línia de fons. A la segona part, el Terol ha fet un pas endavant i ha tingut més protagonisme amb la pilota, però no ha arribat a fer mal a la defensa olotina.

Així ha estat l’estrena d’Iñigo Arriola a la banqueta de l’Olot. El tècnic basc, que no s’ha pogut aixecar de la cadira a donar ordres perquè no té el títol d’entrenador, ha estat acompanyat per Albert Blázquez, segon entrenador, i Àlex Terma, director tècnic del club, que s’han situat just darrere seu, a la primera fila de tribuna. Només fa tres dies que van començar a treballar, però Arriola està content del debut.

Després del 0-0 al camp del Terol, l’Olot queda allà mateix on estava a la classificació: penúltim, a set punts de la promoció de permanència i a vuit de la salvació directa. Diumenge que ve, a dos quarts de cinc de la tarda, rebrà l’Ebre a l’estadi municipal en una altra final. Els de Saragossa són cuers amb dos punts menys i tot just aquesta jornada han aconseguit la seva primera victòria (1-0 contra el Lleida).