L'Olot torna a reaccionar, però falla un altre penal i deixa escapar el tren de la victòria

Els olotins han sumat el segon empat consecutiu al camp de l’Eivissa, on han igualat un 1-0 en contra. Els locals s’havien avançat a la primera meitat amb un gol de penal i els de Jonathan Risueño han empatat a la segona gràcies a Ernest Forgas
David Planella | 11 de desembre de 2022

Ha tornat el malefici dels onze metres. La Unió Esportiva Olot ha fallat el tercer penal de la temporada —de quatre que n’ha llançat— i ha perdut l’oportunitat d’aconseguir la primera victòria amb Jonathan Risueño a la banqueta. Això sí, ha sumat un punt i ha allargat les bones sensacions de les últimes jornades. El tècnic valencià destaca la imatge que ha donat l’equip especialment a la segona meitat.

El guió del partit ha sigut molt semblant al de la setmana passada. A la primera part, l’Olot no ha tingut gaires arribades clares a l’àrea, però tampoc no ha patit en defensa. L’Eivissa només ha inquietat la porteria de Batalla amb xuts llunyans de Pepe Bernal i tot i així ha marxat al descans per davant en el marcador gràcies a un penal per mans de Bigas que ha transformat Juan Antonio Sánchez al minut 35. Però tot i el cop dur de l’1-0, els olotins no s’han rendit i han remat a contracorrent a la segona meitat. Risueño ha fet entrar Ernest Forgas i el davanter ha estat l’autor de l’empat al minut 18 aprofitant una centrada de Sebas Coris que Ferran Brugué no havia aconseguit rematar bé. Ha estat el quart gol de l’Olot en els últims quatre partits i confirma la millora ofensiva de l’equip.

El gol de Forgas era l’1-1, quedava més de la meitat de la segona part i, com la setmana passada, l’Olot ha fet mèrits per guanyar el partit. De fet, ha tingut la victòria a les seves mans quan Ferran Brugué ha forçat un penal, però, una vegada més, l’equip olotí ha fallat des dels onze metres. En aquesta ocasió, l’autor del llançament ha estat Jordi Xumetra. Marcos Contreras li ha endevinat el costat i el davanter de l’Estartit no ha sabut aprofitar el refús que li havia anat als peus.

L’empat a Can Misses 3 no ha deixat content ni l’Eivissa ni l’Olot. Els de Jonathan Risueño ara són penúltims a sis punts de la permanència. Diumenge que ve, a les 12 del migdia, tancaran el 2022 a l’Estadi Municipal contra el Mallorca B, el rival que els ha avançat aquesta jornada a la classificació.