L'Olot tanca la primera volta amb un empat insuficient contra el Prat (1-1)

Els olotins van a remolc des del minut 9 per culpa d'un gol d'Elhadji i treuen caràcter a la segona meitat. Forgas, a centrada de Bigas, ha fet l'1-1 i el travesser ha negat el 2-1 a Xumetra. Amb l'empat, l'Olot queda a set punts del play-out i a vuit de la permanència directa
David Planella | 15 de gener de 2023

Imatge: Pau González (UEO)

Un gol d'Elhadji Bandeh al minut 9 ha glaçat l'estadi municipal només de començar. El davanter del Prat s'ha trobat amb una pilota centrada de córner que s'ha passejat per l'àrea i ha acabat a les seves botes. Amb el 0-1 en contra, l'Olot ha fet una mala primera meitat. Sobretot en atac, en què no ha creat gairebé res. De fet, el primer xut no ha arribat fins al minut 44, amb un intent d'Ot Serrano que ha tret Craviotto.

A la segona meitat, l'Olot estava obligat a fer un pas endavant. Era una qüestió d'honor i l'equip garrotxí hi ha posat cor. Marc Castells, titular, i Xumetra, que ha sortit des de la banqueta, han provat alguna rematada en centrades a l'àrea, però qui ha marcat ha estat Ernest Forgas. El davanter ha estat allà on havia de ser, a l'àrea petita, per rematar una bona centrada de David Bigas i anotar l'1-1.

Amb l'embranzida de l'empat al minut 19 del segon temps, l'Olot tenia temps de completar la remuntada. Xumetra ha fregat el 2-1 amb un xut de falta directa que s'ha estavellat al travesser i l'Olot ha buscat el gol amb moltes arribades a l'àrea que no ha pogut culminar. L'1-1 s'ha mantingut al marcador i els olotins han acabat sumant un punt que els serveix de poc a la classificació. Al final de la primera volta, són penúltims, en zona de descens, a set punts del play-out i a vuit de la permanència directa.

Diumenge que ve, també a dos quarts de cinc de la tarda i a casa, l'Olot rebrà l'Espanyol B, el tercer classificat, en el primer partit de la segona volta.