L'Olot guanya enmig de la bogeria del derbi contra el Figueres (4-3)

Els olotins reaccionen fins a tres vegades després d'un marcador advers i acaben vencent amb un gol de Moha a set minuts del final. Se situen amb set punts de nou possibles
David Planella | 19 de setembre de 2021

Imatge: Nuri Marguí (UEO)

L'Olot-Figueres ha estat un derbi en majúscules. Ha tingut futbol, intensitat, polèmica i gols. Molts gols. Set, que s'han repartit a favor de la Unió Esportiva Olot per 4-3. L'equip d'Albert Carbó ha hagut de remuntar dues vegades i desempatar el 3-3 amb un gol a set minuts del final. Al tècnic no li ha agradat gaire el desordre general que hi ha hagut en el partit, però destaca la reacció que ha tingut sempre el seu equip.

La bogeria ha començat a la mitja hora de la primera part, quan s'ha passat de l'1-0 al 0-1. Al minut 29, Enric Vallès ha marcat un gol que l'àrbitre ha anul·lat per un suposat fora de joc posicional d'Èric Vilanova. Mentre mig Olot celebrava el gol sense adornar-se que no valia, el porter del Figueres, Jaime González, ha estat el més llest de la classe i ha servit ràpid perquè el seu equip es desplegués amb superioritat cap a la porteria olotina. Rami ha conduït un contraatac que ha definit l'exOlot Joel Arimany amb el 0-1.

El gol anul·lat i el posterior 0-1 del Figueres han encès l'Estadi Municipal i també l'Olot, que només ha trigat quatre minuts a empatar. Ha estat al 33' gràcies a un xut de Kilian Villaverdre des de la frontal de l'àrea.

A la segona meitat, el festival de gols ha continuat. Al minut 3 ha marcat una altra vegada Joel Arimany i al 6' ha contestat Oriol Ayala amb una rematada de cap. I també amb la testa, un altre central, Gerard Batalla, ha donat la volta al marcador tot just al minut 9. El 3-2 no ha estat definitiu; encara ha tocat patir una mica més. Una errada en la sortida de la pilota entre el porter Albert Torra, que debutava com a titular, i el central Batalla ha propiciat el 3-3 d'Orriols, i ha posat molta emoció als últims minuts.

Moha decideix

Al final, ha estat al minut 83 quan Moha ha donat la victòria a l'Olot marcant a porteria buida després d'una assistència de Ferrón. La jugada tampoc ha estat exempta de polèmica. Per al tècnic del Figueres, Moisés Hurtado, hi havia fora de joc clar de l'extrem de l'Olot.

Després del derbi, el Figueres queda amb un sol punt a la classificació de Tercera RFEF, mentre que l'Olot és a la part més alta amb set punts de nou, el mateix balanç que té el Peralada i només superat pel Girona B, l'únic equip que ha fet el nou de nou.