En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'ocupació turística a la Garrotxa superarà el 75% els dies festius de Setmana Santa

Des de Turisme Garrotxa, esperen que el bon temps afavoreixi les reserves d’última hora
| 2 d'abril de 2015
L'ocupació turística a la Garrotxa superarà el 75% els dies festius de Setmana Santa

Des de Turisme Garrotxa, esperen que el bon temps afavoreixi les reserves d’última hora. Fins avui, l’ocupació d’aquesta setmana ha estat d’un 50%.

SONY DSC

 

Turina Serra, al costat de Joan Espona, és la gerent de Turisme Garrotxa

El perfil de turista que visita la comarca de la Garrotxa per Setmana Santa és familiar i prové de tot Catalunya, però sobretot de Barcelona i rodalies. Ha estat així els últims anys i es manté aquest 2015, en què les xifres d’ocupació tampoc no han variat respecte del 2014. Turisme Garrotxa preveu una ocupació d’un 75% durant els dies forts, tenint en compte que pujarà amb les reserves d’última hora. Perquè sigui així, la gerent de l’entitat, Turina Serra, explica que s’encomanen al bon temps.

De fet, l’any passat la previsió inicial també era d’un 75% i, al final, va arribar fins al 87% els dies festius. Per tipus d’allotjaments, Turisme Garrotxa preveu un 84% d’ocupació en hotels i pensions; entre un 90% i un 100% en apartaments; gairebé un 70% en turisme rural, sobretot de cases llogades senceres, i en càmpings, un 95% a caravanes i un 55% a parcel·les. Les cases de colònies tampoc no arriben al 60%, perquè quan han tingut més ocupació ha estat durant els dies previs a Divendres Sant. Tot i això, les dades són positives i Turina Serra recorda que les afavoreixen les activitats que es poden fer a la comarca durant tots aquests dies.

En aquest últim cas, les reserves freguen el 100%. Des de Turisme Garrotxa, estan satisfets amb les dades d’ocupació d’aquesta Setmana Santa perquè, tot i la crisi, no han baixat. També han notat que en els últims anys s’han anat fent escapades més curtes i que, tot i que la majoria que ve és catalana i barcelonina, la comarca cada vegada rep més turista estranger.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum