En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Llei Wert: nens espanyols però sense tecnologia

La reforma en educació que prepara el govern espanyol inclou eliminar la tecnologia de l'educació secundària. Empreses i instituts de la Garrota estan en peu de guerra.
| 24 d'octubre de 2012
Llei Wert: nens espanyols però sense tecnologia

El sector empresarial i l’educatiu de la Garrotxa s’uneixen per protestar contra la modificació d’una llei d’educació que elimina la tecnologia de l’educació secundària. Per fer-ho han creat una plataforma que esta recollint signatures i suports per evitar que el govern espanyol aprovi aquesta mesura.

Es tracta d’un avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la qualitat educativa (LOMCE) presentat el passat mes de setembre pel Ministeri de Cultura i Esports. La reforma inclou eliminar l’assignatura de tecnologia dels estudis de secundària, un fet que ha posat en peu de guerra als professors d’aquesta matèria de Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol. En aquest sentit han iniciat una campanya de recollida de signatures i suport per  presentar al govern i intentar aturar la mesura. Però la reivindicació no s’ha quedat només en l’àmbit educatiu. El món empresarial lligat a la tecnologia també  s’hi ha sumat. És el cas de l’empresa garrotxina Igetech. El seu responsable, Fran Comino, considera inadmissible que s’elimini la tecnologia del programa curricular de les escoles.

El manifest que estan signant demana al govern que inclogui i reforci els continguts de tecnologia a la proposta d’avantprojecte de llei que està elaborant i que es tinguin en compte les al·legacions presentades per la plataforma estatal d’associacions del professorat de tecnologia. També es demana mantenir els estudis de tecnologia a l’educació secundària obligatòria així com la modalitat de ciències i tecnologia al batxillerat

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum