En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L'IE Greda d'Olot consciencia sobre els efectes de la contaminació atmosfèrica

Els alumnes de primer d’ESO han mesurat la qualitat de l’aire i han estudiat l’impacte que tindria la variant al seu centre. El Greda està satisfet amb l'1+1 perquè suposa menys contaminació
David Planella | 29 de juliol de 2021
L'IE Greda d'Olot consciencia sobre els efectes de la contaminació atmosfèrica

Imatge: IE Greda


A principis de curs, quan es projectava una variant amb molts carrils just per davant de l’Institut Escola Greda, el centre olotí va començar una estudi que s’ha acabat ara amb una exposició a l’Hospital d’Olot. Gràcies a dues estacions de contaminació atmosfèrica, va néixer el projecte ‘És net l’aire que respirem?’ en el qual van participar els alumnes de primer d’ESO del Greda. La directora de l’institut-escola és Neus Garcia.

Són algunes de les conclusions d’un estudi sobre la qualitat de l’aire que també va analitzar l’impacte que tindria la variant d’Olot a l’Institut Escola Greda. Com més carrils, més impacte paisatgístic, però també més volum de circulació i per tant més partícules i més impacte atmosfèric i acústic. Per això, des del centre estan satisfets amb el model d’un carril per banda que finalment ha plantejat el departament de Territori.

A partir del projecte ‘És net l’aire que respirem?’, l’IE Greda ha teixit una xarxa de col·laboració amb l’Hospital d’Olot, on fins a finals d’agost estaran exposades les principals conclusions de l’estudi. L’exposició consta de cinc cartells amb dades generals i codis QR que donen accés a més informació. Fins i tot es pot connectar en directe amb les xifres a temps real que van recollint les estacions atmosfèriques instal·lades al Greda.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum