En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Liberté, opportunités,fraternité

Les comarques de Girona desaprofiten moltes oportunitats econòmiques pel pes de la frontera psicològica amb França.
| 3 d'octubre de 2012
Liberté, opportunités,fraternité

Les comarques de Girona desaprofiten moltes oportunitats econòmiques pel pes de la frontera psicològica amb França. La zona d’entorn a Perpinyà ofereix moltes opcions i cada cop està més des de les institucions es mostren més receptius a col·laborar amb els seus veïns del sud. Qui ja ho està fent són petites empreses de reparacions que cobren a preus d’allà i paguen a preus d’aquí.

Els Pirineus han de deixar de ser vistos com una barrera infranquejable. Aquesta és la opinió del director de l’Euroinstitut català transfronterer, Josep Anguera. En una entrevista al Via Oral de Ràdio Olot, el també economista de la UDG ha ressaltat que hi ha moltes opcions de col·laborar i cada cop més bona predisposició, però creu que és clau recuperar el coneixement de la llengua francesa a la demarcació.

Els primers a marxar han estat empreses de reparacions com per exemple els llauners. Creuen la frontera per treballar a l’entorn de Perpinyà. Com ha explicat el mateix Anguera, les cambres de comerç ho veuen amb un cert recel.

Tot i que admet que en alguns sectors encara predomina la imatge de que “Europa acaba els Pirineus” han començat els primers moments de canvi. Perpinyà també és una àrea econòmica allunyada del gran París i que se sent en part menystinguda, en paraules d’Anguera. Per aquest motiu des del país gal han començat a buscar vies d’obertura amb els seus veïns del sud.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum