En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant, Neus Asin i Pere Farjas

L’Hospital d’Olot estalvia 30.000 quilos anuals de residus hospitalaris gràcies a la microfibra

Des del 2011, el centre garrotxí utilitza un tipus de teixit que permet tornar a ser rentat i reaprofitar-lo
| 27 d'agost de 2019
L’Hospital d’Olot estalvia 30.000 quilos anuals de residus hospitalaris gràcies a la microfibra

Des del 2011, el centre garrotxí utilitza un tipus de teixit que permet tornar a ser rentat i reaprofitar-lo. Gràcies a aquesta mesura també s’ha aconseguit un estalvi econòmic de fins al 60%. L’Hospital d’Olot és l’únic que utilitza aquest tipus de teixit en tota la demarcació.

El quiròfans de l'Hospital d'Olot han aconseguit estalviar amb aquest nou teixit (Hospital d'Olot)

A més de tots els beneficis econòmics i pel medi ambient, el teixit de microfibra també és beneficiós per al pacient. Té unes característiques que el converteixen en una barrera contra les infeccions dins els quiròfans. Ho explica la responsable de bugaderia de l’Hospital d’Olot, Fanny Plana, en declaracions a aquesta emissora.

 

La microfibra és un teixit format en un 99% per polièster i l’1% restant de filament de carboni. L’Hospital l’utilitza des de fa vuit anys, i gràcies a això s’han pogut reduir 30.000 quilos de material d’un sol ús. Segons Plana, això no hauria estat possible si no s’hagués tingut una bugaderia pròpia.

 

Actualment, l’Hospital d’Olot és l’únic de tot Girona que té bugaderia pròpia i utilitza aquest tipus de teixit. En aquesta àrea del centre garrotxí hi treballen 16 persones. L’any que ve està previst introduir la microfibra en la roba que utilitzen els professionals quirúrgics.

També et pot interessar

El bicibus arriba a Olot

A partir d’aquesta tardor, un grup de pares de Sant Roc recolliran la mainada i els acompanyaran a l’escola en bicicleta

Els Agents Rurals decomissen 62 ocells fringíl·lids a Olot

Els Agents Rurals han intervingut 62 ocells fringíl·lids a Olot en un operatiu contra la tinença, el comerç i la captura d’ocells protegits

Estàs escoltant


Volum