En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Hospital d’Olot estalvia 30.000 quilos anuals de residus hospitalaris gràcies a la microfibra

Des del 2011, el centre garrotxí utilitza un tipus de teixit que permet tornar a ser rentat i reaprofitar-lo
| 27 d'agost de 2019
L’Hospital d’Olot estalvia 30.000 quilos anuals de residus hospitalaris gràcies a la microfibra

Des del 2011, el centre garrotxí utilitza un tipus de teixit que permet tornar a ser rentat i reaprofitar-lo. Gràcies a aquesta mesura també s’ha aconseguit un estalvi econòmic de fins al 60%. L’Hospital d’Olot és l’únic que utilitza aquest tipus de teixit en tota la demarcació.

El quiròfans de l'Hospital d'Olot han aconseguit estalviar amb aquest nou teixit (Hospital d'Olot)

A més de tots els beneficis econòmics i pel medi ambient, el teixit de microfibra també és beneficiós per al pacient. Té unes característiques que el converteixen en una barrera contra les infeccions dins els quiròfans. Ho explica la responsable de bugaderia de l’Hospital d’Olot, Fanny Plana, en declaracions a aquesta emissora.

 

La microfibra és un teixit format en un 99% per polièster i l’1% restant de filament de carboni. L’Hospital l’utilitza des de fa vuit anys, i gràcies a això s’han pogut reduir 30.000 quilos de material d’un sol ús. Segons Plana, això no hauria estat possible si no s’hagués tingut una bugaderia pròpia.

 

Actualment, l’Hospital d’Olot és l’únic de tot Girona que té bugaderia pròpia i utilitza aquest tipus de teixit. En aquesta àrea del centre garrotxí hi treballen 16 persones. L’any que ve està previst introduir la microfibra en la roba que utilitzen els professionals quirúrgics.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum