En directe
Matrix
amb David Jané

L’Hospital d’Olot posa en marxa visites virtuals

A través d’unes tauletes es poden fer videoconferències i controlar els símptomes dels pacients
| 15 d'octubre de 2018
L’Hospital d’Olot posa en marxa visites virtuals

Ho ha fet, per primer cop, l’equip d’atenció domiciliària amb pacients de cures pal·liatives. A través d’unes tauletes es poden fer videoconferències i controlar els símptomes dels pacients. També s’han distribuït unes polseres que permeten conèixer l’estat físic de la persona. 

Imatge de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa


Cada vegada, la tecnologia i la salut van més agafades de la mà. Ho demostra el nou sistema de telemedicina que ha posat en marxa l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Des de fa pocs dies, l’equip d’Atenció Domiciliària del centre garrotxí pot fer visites virtuals als seus pacients. Això és gràcies a una tauleta. Ho explica el doctor i impulsor del projecte, Hugo Briceño.

 

Ara mateix, l’equip d’Atenció Domiciliària té deu tauletes i ja s’ha aplicat el sistema a dos pacients. Una de les infermeres de l’equip d’atenció, Dolors Arrey, explica que a través de la tauleta també es poden fer videoconferències.

 

A més de la tauleta, també s’han començat a distribuir polseres que permeten conèixer l’estat físic de les persones. La telemedicina s’ha instal·lat, de moment, a pacients de cures pal·liatives com poden ser malalties renals, pulmonars, insuficiències cardíaques o malalts de càncer. Des de l’Hospital d’Olot creuen que es tracta d’un sistema que permet tenir un seguiment més exhaustiu amb els pacients i poder arribar a tothom amb més facilitat.

 

També et pot interessar

Acció Climàtica donarà llum verda a la proposta d’1+1 per a la variant d’Olot

Segons ha explicat la secretària de Medi Ambient a Ràdio Olot, tot el recorregut (inclòs el túnel de la Pinya) seria 1+1 i no es preveu “que hi hagi problemes” a l’hora de fer el tràmit ambiental

La falta de metges, el problema de fons darrere la covid i la saturació de la primària

Els sanitaris demanen eliminar burocràcia per fer més atractiva la medicina de família, ja que s’han trobat professionals acabats d’arribar que es plantegen deixar la feina

Estàs escoltant


Volum