En directe
5 Minuts +
amb Joel Tallant i Aniol Puigvert

L’Hospital d’Olot posa en marxa visites virtuals

A través d’unes tauletes es poden fer videoconferències i controlar els símptomes dels pacients
| 15 d'octubre de 2018
L’Hospital d’Olot posa en marxa visites virtuals

Ho ha fet, per primer cop, l’equip d’atenció domiciliària amb pacients de cures pal·liatives. A través d’unes tauletes es poden fer videoconferències i controlar els símptomes dels pacients. També s’han distribuït unes polseres que permeten conèixer l’estat físic de la persona. 

Imatge de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa


Cada vegada, la tecnologia i la salut van més agafades de la mà. Ho demostra el nou sistema de telemedicina que ha posat en marxa l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Des de fa pocs dies, l’equip d’Atenció Domiciliària del centre garrotxí pot fer visites virtuals als seus pacients. Això és gràcies a una tauleta. Ho explica el doctor i impulsor del projecte, Hugo Briceño.

 

Ara mateix, l’equip d’Atenció Domiciliària té deu tauletes i ja s’ha aplicat el sistema a dos pacients. Una de les infermeres de l’equip d’atenció, Dolors Arrey, explica que a través de la tauleta també es poden fer videoconferències.

 

A més de la tauleta, també s’han començat a distribuir polseres que permeten conèixer l’estat físic de les persones. La telemedicina s’ha instal·lat, de moment, a pacients de cures pal·liatives com poden ser malalties renals, pulmonars, insuficiències cardíaques o malalts de càncer. Des de l’Hospital d’Olot creuen que es tracta d’un sistema que permet tenir un seguiment més exhaustiu amb els pacients i poder arribar a tothom amb més facilitat.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum