En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Hospital d’Olot es prepara per incrementar un 40% les urgències diàries durant les Festes del Tura

La majoria solen ser per contusions i ferides de baixa gravetat
| 5 de setembre de 2019
L’Hospital d’Olot es prepara per incrementar un 40% les urgències diàries durant les Festes del Tura

La majoria solen ser per contusions i ferides de baixa gravetat. L’any passat el Punt d’Assistència Sanitària de la Carbonera va absorbir un 11% de les urgències. En total van ser 570, entre elles dos ferits per arma blanca i 33 intoxicacions etíliques. Des dels serveis sanitaris remarquen que les atencions han anat a la baixa els últims anys.


De mitjana cada dia l’Hospital d’Olot atén 95 urgències diàries. Aquesta xifra pujarà fins al voltant de les 140 durant les Festes del Tura. Un increment del 40% que podria saturar el servei si no fos pel Punt d’Assistència Sanitària que s’instal·la al centre d’Olot. Durant la festa major, la Sala La Carbonera es converteix en un “hospital de campanya” per filtrar les urgències que apareixen. Un dels infermers que hi treballen és en Betu Guillermo. Assegura que gràcies als tècnics sanitaris que trepitgen el carrer, les atencions han disminuït.

 

D'esquerre a dreta: Jordi Ventura, tècnic del TSC; Betu Guillermo, infermer; i Maria Plantalech, cap d'urgències (Pau Masó)


Segons les dades, des del 2016 les atencions han disminuït i ara se’n fan una trentena menys. Cada nit hi ha tres tècnics sanitaris que patrullen pel carrer i atenen la persona “in situ”. Són un reforç i un primer filtre per al Punt d’Atenció Sanitària que l’any passat va atendre 61 persones. Més de la meitat (33) van ser per intoxicacions etíliques.

 

El Punt d’Atenció Sanitària és qui decideix si cal o no traslladar la persona a l’Hospital d’Olot. L’any passat es van fer només sis trasllats. Malgrat això, molts dels atesos es presenten directament a urgències passades unes hores o dies de l’accident. La majoria de les més de 500 atencions que el Servei d’Urgències de l’Hospital va fer el 2018 van ser contusions i ferides de poca gravetat. Entre elles però destaquen dos ferits per arma blanca, un dels quals va acabar ingressat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum