En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Hospital d’Olot cobreix el 80% de les radiografies que demanen els metges garrotxins

Des del centre diuen que treballen per ampliar el servei amb medicina nuclear i ressonància magnètica
| 12 de març de 2019
L’Hospital d’Olot cobreix el 80% de les radiografies que demanen els metges garrotxins

El centre ha concentrat recentment tota l’activitat radiològica de la comarca. Era un objectiu que es perseguia fa temps. Des de l’Hospital diuen a Ràdio Olot que els agradaria seguir ampliant el servei de diagnòstic per la imatge amb proves de medicina nuclear i ressonància magnètica.

 

L'Hospital d'Olot ha concentrat tota l'activitat radiològica de la comarca (Pau Masó)


Des d’aquest mes de març els garrotxins que vulguin fer-se qualsevol radiografia hauran d’anar a l’Hospital d’Olot. A partir d’ara, les Àrees Bàsiques de Salut de la capital de la Garrotxa i de Besalú deixen de fer radiografies. Aquesta unificació del servei farà que alguns usuaris s’hagin de desplaçar fins a Olot. Però també permetrà millorar l’atenció i el servei. Ho explica el director mèdic de l’Hospital, Jaume Heredia, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Fa cinc anys que l’Hospital d’Olot treballava per reunir totes les proves radiològiques al centre. Ara ha complert l’objectiu contractant una persona més i afegit una nova tècnica: l’ortopantomografia, una radiografia bocal. Amb ella, Heredia diu que es cobreix el 80% de les necessitats radiològiques i que es treballa perquè aviat es puguin fer proves de ressonància magnètica i medicina nuclear.

 

Actualment al Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital d’Olot hi treballen 6 tècnics, 1 infermera i 2 radiòlegs. Amb la unificació que s’ha fet, s’espera que l’activitat s’incrementi en 4.000 radiografies, 240 TACs i unes 2.000 ortopantomografies anuals. Cada dia, l’Hospital d’Olot fa 70 radiografies i 7 TACs.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum