En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Hospital d’Olot cobreix el 80% de les radiografies que demanen els metges garrotxins

Des del centre diuen que treballen per ampliar el servei amb medicina nuclear i ressonància magnètica
| 12 de març de 2019
L’Hospital d’Olot cobreix el 80% de les radiografies que demanen els metges garrotxins

El centre ha concentrat recentment tota l’activitat radiològica de la comarca. Era un objectiu que es perseguia fa temps. Des de l’Hospital diuen a Ràdio Olot que els agradaria seguir ampliant el servei de diagnòstic per la imatge amb proves de medicina nuclear i ressonància magnètica.

 

L'Hospital d'Olot ha concentrat tota l'activitat radiològica de la comarca (Pau Masó)


Des d’aquest mes de març els garrotxins que vulguin fer-se qualsevol radiografia hauran d’anar a l’Hospital d’Olot. A partir d’ara, les Àrees Bàsiques de Salut de la capital de la Garrotxa i de Besalú deixen de fer radiografies. Aquesta unificació del servei farà que alguns usuaris s’hagin de desplaçar fins a Olot. Però també permetrà millorar l’atenció i el servei. Ho explica el director mèdic de l’Hospital, Jaume Heredia, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Fa cinc anys que l’Hospital d’Olot treballava per reunir totes les proves radiològiques al centre. Ara ha complert l’objectiu contractant una persona més i afegit una nova tècnica: l’ortopantomografia, una radiografia bocal. Amb ella, Heredia diu que es cobreix el 80% de les necessitats radiològiques i que es treballa perquè aviat es puguin fer proves de ressonància magnètica i medicina nuclear.

 

Actualment al Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital d’Olot hi treballen 6 tècnics, 1 infermera i 2 radiòlegs. Amb la unificació que s’ha fet, s’espera que l’activitat s’incrementi en 4.000 radiografies, 240 TACs i unes 2.000 ortopantomografies anuals. Cada dia, l’Hospital d’Olot fa 70 radiografies i 7 TACs.

També et pot interessar

El càncer de mama també genera pobresa: 1 de cada 3 dones perd la feina

Un estudi de l’Associació Contra el Càncer conclou que el 70% de les usuàries veuen reduïts els seus ingressos durant la malaltia

L’Espai Cràter d’Olot s’agafa de la mà del CSIC

El nou museu dels volcans estreny una aliança amb el Consell Superior d’Investigacions Científiques per dur a terme projectes, investigacions i difusió de la vulcanologia local

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum