En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

L'Estat continua sense saber la realitat de la variant d'Olot

L'alcalde d'Olot defensa la Generalitat de les crítiques de l'Estat que acusa el Govern d'endarrerir l'obra
| 13 de juliol de 2017
L'Estat continua sense saber la realitat de la variant d'Olot

Torna la polèmica per la construcció de la variant d’Olot entre la Generalitat i el govern central. El ministre de foment ha acusat al Govern català “d’haver obstaculitzat la proposta inicial” que preveia el pas de la nova carretera per la Vall de Bianya. Des d’Olot, l’alcalde, Mia Corominas, ha recordat que “el projecte de Madrid era una clara agressió al territori” i que no es podia permetre.

Mapa de la proposta de Foment (CCMA)

 

A preguntes d’ERC, De la Serna ha retret a la Generalitat que hagi fet un canvi de plans en un tram de la variant d’Olot, provocant així un alentiment en el projecte. El ministre ha recordat que al 2014, quan ja tenien la declaració d'impacte ambiental feta, la Generalitat va declarar la zona com d’interès comunitari, aturant les gestions fetes fins aquell moment.

Recordem que el responsable de Foment fa esment al projecte que van presentar al 2014 i que contemplava el tram que els pertoca de la variant d’Olot com una peça més del desdoblament de la carretera actual al pas per la Vall de Bianya. Un projecte rebutjat pel territori i la Generalitat perquè el consideraven massa agressiu amb l’entorn i qüestionaven el nombre de vehicles que se’n podien beneficiar. Ho ha recordat l’alcalde d’Olot, Mia Corominas, per qui “la proposta de Madrid estava basada en el desconeixement total de la comarca”.

L’alcalde d’Olot no entén perquè el ministre fa aquests retrets a la Generalitat ara quan ja hi ha una contraproposta en marxa.

Com a contraproposta al projecte inicial de Foment, van presentar la coneguda com “alternativa zero”, que evita desdoblar aquesta carretera i fa servir, com a via ràpida de pas, els Túnels de Bracons i la C-17 per arribar fins al Ripollès.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant


Volum