En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’estació de vigilància volcànica de la Garrotxa ha començat a estudiar els moviments sísmics de la terra

Això permetrà als volcanòlegs conèixer quina és l’activitat normal de la zona i poder detectar qualsevol anomalia. Actualment, el risc és baix, però a partir d’ara hi haurà dades més fiables perquè s’estudien a més profunditat
Joel Tallant | 23 de setembre de 2021
L’estació de vigilància volcànica de la Garrotxa ha començat a estudiar els moviments sísmics de la terra

Ho ha dit a Ràdio Olot la responsable de vigilància volcànica de l’Institut Geogràfic Nacional, Carmen López. En una entrevista al ‘5 Minuts +’ ha explicat que, en el cas de La Palma, havien detectat moviments sísmics anòmals des de l’any 2017. El coneixement previ de l’activitat sísmica de la zona ha permès detectar ràpidament la proximitat de l’erupció volcànica que estan patint.

De fet, les dades prèvies són importantíssimes per detectar qualsevol canvi en el comportament de la terra. Carmen López diu que la terra està en moviment constant encara que moltes vegades no sigui perceptible. Preguntada sobre la situació de la Garrotxa, López ha recordat que vivim en una zona considerada de vulcanisme actiu.

L’estació de vigilància volcànica de la Garrotxa es va estrenar el passat mes de maig i l’han ubicada a Can Jordà. Té una alta sensibilitat, ja que els seus sensors arriben a una profunditat de 14 metres. Carmen López ha explicat que l’estació permet detectar els petits moviments i quins són normals i quins no.

Tot i la coincidència de l’erupció de les Canàries amb la de l’Etna, Carmen López ha deixat clar que no hi ha una interconnexió directa i ha afegit que l’activitat volcànica és permanent a tot el planeta.

Podeu recuperar l’entrevista a la responsable de vigilància volcànica de l’Institut Geogràfic Nacional al podcast de radiolot.cat i a les plataformes digitals de l’emissora.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum