En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’esperit del restaurant Les Cols queda imprès

La xef Fina Puigdevall ha escrit el seu primer llibre on explica la filosofia i l’essència del seu univers gastronòmic
| 19 de març de 2018
L’esperit del restaurant Les Cols queda imprès

La xef Fina Puigdevall ha escrit el seu primer llibre on explica la filosofia i l’essència del seu univers gastronòmic. Sota el nom d’”Ànima”, l’obra també és un recull d’una vuitantena de plats que han format part dels més de 25 anys de la història del restaurant. Malgrat això, Puigdevall remarca que es tracta d’un llibre per reflexionar i rellegir. 

Fina Puigdevall amb el seu llibre al costat de l'hort de casa seu (ACN)


Escriure l’ànima. Això és el que ha fet la xef del restaurant amb més renom de la Garrotxa. Fina Puigdevall, amb dues estrelles Michellen, ha publicat el seu primer llibre després de més d’un quart de segle entre els fogons de Les Cols. Sota el títol 'Ànima' el llibre recull la filosofia del restaurant i resumeix una vuitantena de receptes destacades on es detallen característiques dels aliments però també sobre el paisatge, l'art, la natura i tot el que configura el seu univers culinari. L’obra de la xef garrotxina també inclou escrits d'una desena de col·laboradors d'àmbits com la poesia, la filosofia, la cultura o l'art contemporani. Entre ells hi ha Isabel Coixet, Jordi Pigem, Antoni Puigvert o RCR Arquitectes. També hi ha un text de Miquel Martí i Pol de quan va visitar el restaurant. Puigdevall explica que és un llibre per “llegir i rellegir”.

Un homenatge als proveïdors

La xef reconeix que la seva parella, Manel Puigvert, ha aportat la part més filosòfica d'aquest projecte i admet que hi ha treballat en els últims tres anys perquè "els feia molt respecte i volien que sortís bé". Les fotografies que s’hi poden veure inclouen les mans d'alguns dels seus proveïdors com flequers, pagesos o caçadors. És el seu particular homenatge, en agraïment a tots els anys de feina plegats.

'Ànima' s'ha publicat en català i castellà i inclou la traducció a l'anglès. De fet, la idea va començar quan el restaurant va complir un quart de segle. D’aquí a dos anys Les Cols celebrarà la trentena; serà amb una ànima que ja ha quedat gravada entre pàgines.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum