En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

L’Espai Cràter d’Olot serà soterrat i generarà la sensació “d’entrar” dins d’un volcà

L'estudi arquitectònic Baena Casamor tirarà endavant el projecte executiu de l'equipament
| 12 d'abril de 2019
L’Espai Cràter d’Olot serà soterrat i generarà la sensació “d’entrar” dins d’un volcà

Aquestes són algunes de les línies conceptuals del projecte arquitectònic que ha estat seleccionat per tirar endavant el futur centre de reinterpretació. És obra de Baena Casamor, l’estudi seleccionat per l’Ajuntament i que  també va fer el nou pavelló d’esport d’Olot. 

Reproducció gràfica de l'entrada de l'Espai Cràter (Baena Casamor)


Dels 14 projectes que es van presentar per dur a terme el projecte arquitectònic de l’Espai Cràter, l’Ajuntament ha escollit l’estudi Baena Casamor com a guanyador. Es tracta d’un equip d’arquitectes de Barcelona responsable dels pavellons d’esport del Pla de Llacs d’Olot. També han dut a terme obres com la biblioteca Joan Maragall de Sant Gervasi o l’auditori Valentí Fuster de Barcelona. El jurat de l’Espai Cràter estava format pel Col·legi d’Arquitectes, el Parc Natural i l’Ajuntament d’Olot. Baena Casamor ha estat escollit per “la funcionalitat” de la proposta presentada.  Un dels responsables de l’estudi barceloní, Toni Casamor, explica les línies conceptuals del projecte arquitectònic que han presentat.

 

L’edifici de l’Espai Cràter serà soterrat. Els visitants només veuran un passadís que s’endinsa sota terra. Aquest donarà accés a un espai de més de 1.000 metres quadrats, dels quals la meitat seran zona d’exposició. L’Espai Cràter s’asseurà sobre un antic volcà de la ciutat, ubicat sota la plaça de Braus. Segons Casamor, aquesta coincidència permetrà generar la sensació “d’entrar” dins un volcà.

 

Un calendari aturat per les eleccions

El projecte presentat per Baena Casamor també inclou un espai superior (un segon pis) que s’utilitzarà com a centre de documentació i com a espai per a l’administració de l’equipament. A més també es comptarà amb una sala polivalent. Tot això, però, no es tirarà endavant fins després de les eleccions, depenent del partit que acabi governant la ciutat. L’alcalde d’Olot, Mia Corominas, explica, però, el calendari a seguir.

 

L’Estudi Baena Casamor cobrarà 158.000 euros per elaborar el projecte executiu de l’Espai Cràter. Un projecte que parteix de la proposta que van portar a concurs, però encara s’ha de seguir desenvolupant. L’estudi barceloní té tres mesos i mig per presentar la proposta definitiva.

 

 

També et pot interessar

Neix la primera comunitat energètica d'Olot: "Per fi es fa realitat"

S’instal·laran una norantena de plaques fotovoltaiques al teulat de l’escola bressol del barri que subministraran energia a una trentena de veïns

Denuncien curses de buggies a l’Alta Garrotxa

L’episodi més recent va tenir lloc a la pista d’accés al Comanegra, els testimonis han explicat a Ràdio Olot que un grup d’uns deu vehicles circulaven per la zona a gran velocitat, van topar-se amb uns excursionistes i van encarar-s’hi

Estàs escoltant


Volum