En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Espai Cràter d’Olot generarà 2.500 desplaçaments diaris

Es calcula que un 70% dels desplaçaments es faran amb cotxe i que cada dia hi passaran quatre autocars
| 25 de febrer de 2019
L’Espai Cràter d’Olot generarà 2.500 desplaçaments diaris

Ho assegura l’estudi de mobilitat que ha encarregat l’Ajuntament i al qual ha tingut accés Ràdio Olot. Es calcula que un 70% dels desplaçaments es faran amb cotxe i que cada dia passaran quatre autocars pel futur centre d’interpretació dels volcans. L’estudi conclou que la zona pot absorbir aquest trànsit però calen algunes modificacions viàries. 

L'estudi de mobilitat de l'Espai Cràter es va publicar l'octubre del 2018 (Pau Masó)


L’últim estudi encarregat per l’Ajuntament assenyala que l’Espai Cràter tindrà més de 63.300 visitants anuals. Alguns documents preliminars indicaven que les xifres potencials podien arribar als 200.000. L’estudi de mobilitat que es va publicar a finals de l’any passat agafa una mitjana entre les dues dades i situa els visitants anuals en 100.000. A partir d’aquí, l’empresa Intra (encarregada de l’estudi) diu que hi haurà 2.500 desplaçaments diaris entre cotxes, autocars, vianants, motos i bicicletes. El coordinador de l’Espai Cràter és Xevi Collell.

 

L’estudi, al qual ha tingut accés Ràdio Olot, especifica que l’entorn està preparat per absorbir la mobilitat que generarà l’Espai Cràter, però proposa algunes millores. Entre elles hi ha la creació d’una nova parada del TPO, reurbanitzar la zona del carrer Pintor Domenge, part del carrer Macarnau i la totalitat del tram del carrer Roser més pròxim a l’Espai Cràter. En aquesta última via es proposa fer una plataforma única i restringir l’accés de vehicles. L’estudi també remarca la importància que tindrà el pàrquing soterrani del Firalet.

L'estudi de mobilitat preveu reurbanitzacions al voltant del cementiri municipal, on estarà ubicat l'Espai Cràter (Pau Masó)


Ja hi ha tres finalistes pel projecte arquitectònic

Les dades i millores que apareixen a l’estudi de mobilitat seran importants per als tres arquitectes finalistes que ja té l’Espai Cràter. Són Calderon-Folch Studio de Barcelona, Fuses Viader de Girona i el grup d’arquitectes que van fer els pavellons del Pla de Llacs d’Olot, Baena Casamor. D’aquí a un mes es decidirà a través d’un concurs l’estudi guanyador. Tots ells hauran de respectar l’avantprojecte que va fer el 2016 SaetaStudi i els responsables del Museu del Barça, Exit Design. Ho explica l’alcalde Mia Corominas.

 

Paral·lelament a la selecció de l’equip d’arquitectes responsable del projecte executiu de l’Espai Cràter, també s’impulsa un procés de co-creació. Aquest consistirà a formar un grup motor que estarà compost per persones del tercer sector, d’universitats, ciutadania, empresa i administració. Les persones que formaran aquest grup se seleccionaran a través d’entrevistes. S’hi pot apuntar tothom qui vulgui. Aquest equip serà l’encarregat de fer el seguiment de la proposta final. S’espera que, si l’equip de govern revalida els seus resultats a les eleccions, l’Espai Cràter es pugui començar a construir aquesta tardor per estar acabat a finals del 2020.

 

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum