El nou museu d’interpretació dels volcans d’Olot ja està a punt per obrir portes al públic general a partir del mes de març. L’edifici de més de 1.270 metres quadrats evoca l’interior d’un volcà i conté tres espais polivalents a més de la sala expositiva. En el seu interior s’hi explica la creació, vida, forma i impacte dels volcans a la Garrotxa i al món
Pau Masó | 14 de febrer de 2022
Foto: Pau Masó
Sota terra, sota el volcà del Puig del Roser, neix l’Espai Cràter. La benvinguda al nou museu d’interpretació dels volcans d’Olot et desplaça fins al centre de la terra, l’origen de la vida i la creació de l’univers. Una paret s’obre i un riu de lava convida a entrar a la sala La Cambra, un espai expositiu que explica des de l’origen fins a l’impacte dels volcans. En parla el director de l’Espai Cràter, Xevi Collell.
Tal com va avançar Ràdio Olot, la sala La Cambra està distribuïda en diferents espais, entre els quals s’hi explica la formació de la terra, els fenòmens vulcanològics, els materials volcànics, l’estudi de la vulcanologia, les característiques dels volcans de la Garrotxa o les relacions entre els volcans i l’entorn. A través de diferents panells interactius i la filosofia del “toca-toca”, es pot conèixer tota mena de continguts relacionats amb els volcans. La posada en escena és moderna i visual, i està pensada, sobretot, per als grups escolars. L’alcalde d’Olot és Pep Berga.
Tres espais polivalents
A part de La Cambra, l’Espai Cràter també té tres espais més: un auditori amb capacitat per a 110 persones, una aula educativa polivalent i una zona per a estades o presentacions de petit format. L’edifici té dues plantes i està completament soterrat sota un nou parc urbà que canvia l’estètica que coneixíem fins ara de la zona del cementiri municipal. A més de la seva funcionalitat expositiva, l’Espai Cràter també comptarà amb una programació pròpia d’activitats. Per Berga diu l’Espai Cràter no vol ser un museu que mogui un gran volum de persones en un mateix moment.
50.000 visites anuals, portes obertes per als garrotxins i 1,5 milions
L’Espai Cràter d’Olot (obra dels arquitectes Toni Casamor i Anna Codina) espera rebre entre 40.000 o 50.000 visitants l’any. El nou centre museogràfic s’obrirà el mes de març al públic general. Fins llavors, l’Ajuntament està fent visites a diferents col·lectius. Aquest dilluns els primers a entrar-hi ha estat els periodistes, també ho faran els alcaldes de la Garrotxa i altres col·lectius educatius, socials i econòmics de la comarca. Des del març i fins al desembre tots els garrotxins tindran entrada gratuïta per poder descobrir l’Espai Cràter. Per als visitants de fora el preu de l’entrada serà de set euros i l’equipament estarà obert de dilluns a diumenge. L'Espai Cràter d'Olot ha costat 4,5 milions d'euros. Un 70% s'ha pagat a través de subvencions, i un 30% (al voltant d'un milió i mig d'euros) ha anat a càrrec de l'Ajuntament d'Olot.
Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Galetes estrictament necessàries
Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.
Llistat galetes (nom - duració - finalitat):
moove_gdpr_popup - 1 any - Guarda informació sobre l'acceptació de cookies
Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.
Galetes Analítiques
Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.
El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.
Llistat galetes (nom - duració - finalitat):
_ga - 2 anys - s'utilitza per a distingir usuaris _gat - 1 minut - s'utilitza per a limitar el percentatge de solicituds _gid - 24 hores- s'utilitza per a distingir usuaris
Activeu primer les galetes estrictament necessàries perquè puguem desar les preferències!