En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Escola de Música d’Olot deixa escrita la seva història en un llibre

Són 100 anys d’una de les primeres escoles musicals que van aparèixer a Catalunya
| 21 de novembre de 2019
L’Escola de Música d’Olot deixa escrita la seva història en un llibre

Són 100 anys d’una de les primeres escoles musicals que van aparèixer a Catalunya. Els autors ressalten la vocació dels professors de l’escola i les similituds amb el relat històric de la ciutat. L’obra es presentarà aquest divendres i és el resultat de la Beca Ernest Lluch d’Olot. 

Entrada de l'Escola de Música (Escola de Música d'Olot)


 

Aquestes són dues de les diverses històries personals que explica el llibre “Solfes, pianos i cornamuses” escrit per Josep Pujol, Laura Pallàs, Joan Gay i  Anna Costal. Precisament Costal explica a Ràdio Olot que han recollit dades, però també testimonis dels 100 anys de l’escola olotina.

 

Membres de l'escola de música en acció (Olot Cultura)


Costal remarca que la història de l’Escola de Música d’Olot està formada per desenes de professors, personatges, alumnes o treballadors de l’equipament. Això, segons una de les autores, ha permès crear diferents capes de lectura.

 

Els autors han aconseguit parlar amb familiars o persones que directament van viure la història de l’escola. Costal explica d’on ve el títol del llibre.

 

El treball històric que s’ha recollit ara en el llibre va començar l’any passat amb motiu del centenari de l’escola. L’estudi va rebre la beca Ernest Lluch d’Olot i aquest divendres es presentarà el llibre en un acte a les set de la tarda a l’Escola Municipal de Música d’Olot.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Besalú vol museïtzar la vil·la Romana de Can Ring

Ho ha dit l’alcalde del municipi Lluís Guinó, en declaracions a 'L'alcalde Respon' d'Olot Televisió

La Secció Dramàtica del Centre Catòlic d'Olot estrena "La Història del Zoo" d'Edward Albee

També estan pendents de trobar una data per les representacions de "Red Pontiac" de Pere Riera i una adaptació d'"On és el Prosineski" de Paco Mir

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum