En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

L’Esbart Marboleny torna a fer les maletes

Després de l’esclat de la pandèmia, el grup dansaire presenc emprèn dos viatges aquest estiu
Roger Isern | 28 de juliol de 2022
L’Esbart Marboleny torna a fer les maletes

Foto: Esbart Marboleny


Els grups de la Marboleny agafen les maletes per viatjar cap a l’altra banda de l’Oceà Atlàntic. Aquest dijous el grup del cos de dansa vola cap al novè Festival Internacional de Folklore de Mèxic, on es reuneixen grups de dansa tradicional d’arreu del món. Dissabte, dos grups més de l’esbart dansaire, marxaran cap al Brasil on també participaran en un festival internacional. Dos plats forts de centre i sud d’Amèrica pel que fa la cultura tradicional del món. El president del Centre de Cultura Tradicional i Popular Marboleny és Roger Casalprim.

Els intercanvis habituals de l’Esbart Dansaire Marboleny van quedar frenats arran de l’esclat de la pandèmia el març del 2020. La limitació de mobilitat d’aquests últims anys ha suposat un problema per a l’entitat, acostumada a viatjar arreu del món per exportar la cultura popular catalana. Casalprim explica que la represa dels viatges és molt important per la seva vessant social.

I d’aquí unes setmanes els papers es giraran per la Marboleny. Del 22 al 28 d’agost rebran a les Preses a diferents grups d’arreu de món per compartir les seves arrels tradicionals sobre l’escenari. El Festival ÉsDansa ultima els detalls.

Enguany la tradició catalana i la seva dansa recuperen la rutina habitual i la Marboleny en serà la gran representant de casa nostra.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Els Xerrics d’Olot conviden a tothom a conèixer el món casteller

Durant el mes d’agost, la colla castellera assaja a la fresca

Després de dos anys d’aturada, Santa Pau recupera la seva festa major

Les activitats, que començaran aquest divendres, es duran a terme en diferents espais del poble i, la majoria, són gratuïtes

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum