En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Les reserves de sang han baixat considerablement

La pandèmia ha reduït les donacions i els més joves són els que menys en donen
Redacció | 4 de novembre de 2022
Les reserves de sang han baixat considerablement

La pandèmia va baixar i molt el nombre de donacions de sang. Ara, mica en mica s’ha anat recuperant, però el cert és que fins fa poques setmanes només hi havia una previsió de quatre dies de reserves, quan per anar bé n’hi hauria d’haver per entre 8 i 10 dies. I més quan ens apropem al mes de desembre, un mes en què s’aconsegueixen poques donacions de sang. L’objectiu del Banc de Sang i Teixits des de fa un temps és que les donacions siguin més regulars, apostant més per Setmanes de la sang, com la que acull aquests dies Olot, que no pas per maratons. Meritxell Casacuberta és Tècnica de Promoció del Banc de Sang i Teixits de Girona.

L’altre gran repte del Banc de Sang i Teixits és rebaixar la mitjana d’edat dels donants perquè alguns d’ells s’han fet grans.

Davant d’aquesta situació, el banc de sang i teixits ha decidit adreçar les campanyes de captació al públic més jove. Per començar, han centrat la difusió en els clubs esportius de la ciutat. La presidenta del CN Olot és Gemma Soy.

Qui també hi participa és el Club Vòlei Olot, on han fet una crida en especial a tots els integrants del club i els respectius familiars. Un dels membres de la junta del Club Vòlei Olot és Ferran Mayans.

La Unió Esportiva Olot té un conveni amb el Banc de Sang i Teixits, i a les persones que vagin a donar sang aquests dies tindran entrada gratuïta per veure un partit. El president de la Unió Esportiva Olot és Joan Agustí.

La delegada de l’Associació de Donants de Sang de la Garrotxa, Montse Soler agraeix als clubs, i en especial a la Unió Esportiva Olot, la seva implicació.

Moltes són les persones que han passat aquests dies pels diversos casals de barri olotins. Es calcula que almenys s’hauran fet 350 donacions. La regidora d’Acció Social de l’Ajuntament d’Olot

Aquest dissabte encara es poden fer donacions de sang a l’Escola Malagrida i el dia 11 de novembre està previst fer una campanya de donació de sang a la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Olot.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El comitè d’empresa de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa continuarà amb les reivindicacions al gener si no avancen les negociacions

Han agraït el suport als veïns de la ciutat per la defensa d’una atenció sanitària de qualitat i per a tothom

El Comitè d’Empresa dels professionals de l’Hospital d’Olot encara té coses a dir

Aquest dimecres segueixen amb les concentracions per reclamar millores laborals

Estàs escoltant


Volum