En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Les Preses serà la seu del primer curs de marger de Catalunya

Es tracta d'una formació oficial per aprendre a construir parets de pedra seca
Aniol Puigvert | 27 de juliol de 2022
Les Preses serà la seu del primer curs de marger de Catalunya

Foto: Turisme Garrotxa


Paretsecaire: aquest és el nom pel qual es coneix la professió de marger, aquella persona que es dedica a construir parets de pedra seca. Per fer-ho, s’aixeca l’estructura sense ciment ni material que pugui servir per unir les pedres. Aquest any, aprendre aquest ofici serà possible a la Garrotxa. Les Preses oferirà un curs oficial de marger amb l’objectiu d’impulsar les formacions oficials, la capacitació de l’alumne i la rehabilitació de l’artesania del mur de pedra seca. El curs s’emmarca dins el projecte europeu DRYSTONE, i està organitzat pel consistori presenc, l’Associació de Margers de Catalunya i l’Associació Artisans Batisseurs en Pierres Sèches. El primer Tinent d’Alcalde de les Preses, Lluís Guillaumes, explica a Ràdio Olot, la importància de la pedra seca.

Aquesta primera edició del curs de marger a les Preses tindrà dos nivells: el primer està previst que comenci el 17 d’octubre i finalitzi un mes després. Aquest primer curs és gratuït, però s’ha de pagar una fiança per tal de poder garantir la plaça i pagar parcialment les eines que s’utilitzaran. El segon nivell, que també es durà a terme a Les Preses, va destinat a professionals de la pedra-seca, de manera que només s’hi podran presentar les persones que puguin certificar la seva experiència en l’ofici. L’objectiu final de la iniciativa és protegir aquest patrimoni cultural de Catalunya.

Les inscripcions per al primer curs oficial de marger a les Preses ja estan obertes. Per participar-hi cal enviar el currículum a info@lespreses.cat abans del dia 30 d’agost.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant


Volum