En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les Preses es despenja

Les Preses es despenja com a membre fundador de la nova agència de promoció econòmica ja que amb la crisi no li ha quedat personal.
| 7 de maig de 2014
Les Preses es despenja

Al final Les Preses no se suma a la futura Agència de Promoció Econòmica de la Garrotxa. La decisió ve motivada no perquè no es cregui en el projecte sinó perquè les subvencions que mantenien el seu Centre d’Empreses s’han esfumat i l’han deixat sense personal. L’alcalde diu que li donaran tot el suport i que els veïns es beneficiaran dels serveis però no en seran membres fundadors.  

Espai de coworking del Centre d'empreses de les Preses (coworkingspain.es)

JORDI ALTESA | Aquesta Agència de Promoció Econòmica de la Garrotxa ha de ser un altre eina per a mancomunar serveis en aquest àmbit. Va néixer el 2011 per aglutinar totes les eines que es donen a la comarca des del Consell Comarcal i els ajuntaments d’Olot, Les Preses i Besalú. Ja en el seu inici Besalú va decidir mantenir la seva infraestructura i els tràmits es van iniciar amb un conveni de col·laboració amb els altres dos ajuntaments i el Consell. Ara però Les Preses s’ha vist obligada a renunciar a la seva participació com a fundador. Segons ha explicat a Ràdio Olot el seu alcalde Pere Vila, ja no tenen el personal que hi havia a promoció econòmica al seu Centre d’Empreses. Tot i això, considera que per a ells no és un pas enrere i posa les instal·lacions a disposició d’aquest nou organisme. Un altre dels factors que provoquen problemes és la teranyina legal marcada des de Madrid que no permet la creació de nous organismes i a més alguns  dels actuals estan condemnats a desaparèixer.

 

El projecte inicial

El projecte inicial era molt ambiciós i volia aglutinar per exemple la desena de borses de treball que existeixen a la comarca sota un mateix paraigua per fer la tasca més fàcil i més útil a les persones interessades. Ara mateix, la futura Agència de Promoció Econòmica de la Garrotxa segueix fent els seus passos per tal de constituir-se. Serà el tercer consorci supramunicipal de la Garrotxa després del d’Acció Social i el de Medi Ambient i Salut Pública.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Gairebé tots els desperfectes provocats pels temporals dels últims anys a la Garrotxa estan solucionats

Ho ha explicat el president del Consell Comarcal, Santi Reixach en declaracions a Ràdio Olot i a Olot Televisió

Aquests dies es pot veure a Riudaura un pessebre fet de ganxet

L'han elaborat diverses dones del poble que formen el Grup de la Mitja Tarda

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum