En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les Planes d’Hostoles també tira endavant la seva pròpia comunitat energètica

Les primeres plaques solars es col·locaran a l’escola
Roger Isern | 30 d'agost de 2022
Les Planes d’Hostoles també tira endavant la seva pròpia comunitat energètica

Fa unes setmanes a Ràdio Olot parlàvem de la comunitat energètica de la Vall d’en Bas, que ha començat a caminar amb l’aprovació dels primers projectes. Ja són diversos els municipis de la Garrotxa que volen tirar-ho endavant. Olot i Mieres en són dos exemples més. Un dels que ho ha fet més recentment és Les Planes d’Hostoles. El projecte, que es troba en fase d’execució, tindrà la seva primera instal·lació a la zona de l’Escola Sant Cristòfol del municipi, on s’hi col·locaran plaques solars que tindran dos usos. Un serà pel propi autoconsum i l’altre donarà servei a aquelles llars més necessitades en plena escalada del preu de l’electricitat. En declaracions a Ràdio Olot, l’alcalde de les Planes, Eduard Llorà, explica d’on sorgeix la oportunitat de fer realitat el projecte.

La comunitat energètica de les Planes d’Hostoles neix a través de la Diputació de Girona, dins el marc d’un gran projecte que busca generar energia renovables en molts municipis del territori. A dia d’avui, la comunitat de les Planes encara es troba en una fase inicial.

De moment, són pocs els municipis de la Garrotxa que han tirat endavant la seva pròpia comunitat energètica. En conseqüència, encara és aviat per treure’n conclusions sobre el seu funcionament. Llorà, però, està convençut de que la comunitat local d’energia aportarà beneficis pel municipi.

Des de les Planes d’Hostoles esperen donar a conèixer els detalls de la comunitat energètica als seus veïns a partir del mes d’octubre, per tal que sàpiguen els avantatges de la futura infraestructura.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum