En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les Planes d’Hostoles controlarà el nivell de CO2 a instal·lacions municipals

Ho farà a través de sensors que mesuraran el diòxid de carboni a l’escola i al centre cívic
Aniol Puigvert | 10 de maig de 2022
Les Planes d’Hostoles controlarà el nivell de CO2 a instal·lacions municipals

L'escola de Sant Cristòfol de les Planes serà un dels edificis que es monitoraran (Ràdio Olot)


El medi ambient i les Planes d’Hostoles van de bracet. Després de presentar un vehicle elèctric compartit, el consistori també ha apostat per anar més enllà. En aquest cas, s’ha instal·lat un sistema que té l’objectiu de controlar els nivells de CO2 a l’escola i al centre cívic del municipi. El funcionament de la instal·lació consisteix a alertar si se superen els nivells de diòxid de carboni. Seguidament, es disparà una alarma que indica que s’han d’obrir les finestres per renovar l’aire. El regidor de Medi Ambient de les Planes d’Hostoles és Albert Guàrdia.

Des del consistori expliquen que aquesta instal·lació no ha tingut un gran cost gràcies als treballs de la brigada municipal. En total la inversió ha pujat a 2.500 euros.

A més de controlar CO2, l’Ajuntament també aposta per l’energia solar. Té previst instal·lar dotze plaques solars al teulat del consistori. Aquestes plaques generaran fins a 5,4 kw d’energia que serviran per reduir les emissions i el cost de la llum. Més endavant també es vol crear una comunitat energètica a l’escola, on s’hi volen col·locar una vuitantena de plaques.

També et pot interessar

Quan es cremarà la Garrotxa?

Aquesta és la pregunta que ens fem cada estiu amb l’augment descontrolat de temperatures, la situació actual dels boscos i la proximitat de comarques propenses a tenir incendis als seus territoris

Rentat de cara al Parc Nou

L'Ajuntament d'Olot ha aprovat la redacció d’un projecte que ha de determinar l’estat de salut de la zona per poder millorar els elements que la conformen, des de l’arbrat fins a les vies d’accés

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum