En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

Les mones i els bunyols prenen protagonisme

En plena Setmana Santa, totes les pastisseries van de bòlit per tenir els seus dolços ben a punt
| 2 d'abril de 2015
Les mones i els bunyols prenen protagonisme

En plena Setmana Santa, totes les pastisseries van de bòlit per tenir els seus dolços ben a punt. En aquest cas, els bunyols i les mones són els grans protagonistes d’aquestes dates. Ràdio Olot s’ha posat en contacte amb el pastisser olotí Joan Corbaton, que ens ha explicat tot el procés i les tendències actuals.

bunyols-de-vent

Són dies de bunyols (elgourmetcatala.cat)

Els pastissers treballen a contrarellotge per oferir, aquest dilluns, el seu producte estrella al costat del Tortell de Reis i la Coca de Sant Joan. En aquest cas, les mones han evolucionat molt amb el pas del temps. El pastisser olotí Joan Corbaton destaca que anys enrere les mones eren més grosses i duraven més, però en l’actualitat amb només un biscuit o una massa acompanyada d’una figura de xocolata i decoració, la gent ja en té prou. Una de les altres dificultats afegides és la figura de la mona, la qual Corbaton subratlla que marca l’actualitat.

Un dels altres dolços que s’acostuma a menjar per aquesta època són els bunyols. Aquest producte té més marge d’elaboració, ja que n’hi ha de dues varietats: el bunyol de l’Empordà o de vent i el bunyols farcits de nata, crema o trufa. Corbaton segueix en la mateixa línea i diu que el producte tradicional passa per sobre de qualsevol “invent”.

A hores d’ara, les Mones que més es venen són les de la independència, del Barça o de personatges de Disney per als més petits.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant


Volum