En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les Festes del Tura d’Olot han estat més tranquil·les del que s’esperava

El públic ha recuperat la normalitat d’una forma més pausada i ordenada i ha gaudit més de les propostes, segons ha dit la organització
Joel Tallant | 12 de setembre de 2022
Les Festes del Tura d’Olot han estat més tranquil·les del que s’esperava

El director de Festes del Tura, Jordi Serrat, ha dit a Ràdio Olot que estan especialment contents de com ha anat l’edició d’enguany. Si analitzen el consum de barraques i la visió des dels escenaris, hi ha hagut molta afluència de públic i més ben repartida per les diferents propostes. Les que més han sorprès pel seu bon funcionament són les de la Muralla i les de la Plaça Campdenmàs. La primera perquè era una de les novetats de la festa i la segona perquè és on s’hi feien les propostes més arriscades.

La plaça major ha deixat de ser l’escenari principal de les Festes per donar pas, de forma definitiva, al Firal que es consolida com l’espai on fer-hi els macroconcerts. Enguany, amb l’escenari més gran que es recorda.

Aquestes festes eren les del retorn a la normalitat després de la pandèmia. La idea de la comissió de festes era fer una fórmula com la del 2019 i ha funcionat molt bé. Les dues feixes de la turinada i el ball de l’hora també han donat molt bon resultat. En definitiva, la organització s’ha sorprès de veure com el públic s’ha distribuït per les diferents propostes i com, després del parèntesi d’aquests anys, les ha valorat millor.

Una de les qüestions que, en matèria de seguretat, preocupava més per Festes del Tura, era la possibilitat que es produïssin punxades. Només una noia ha presentat una denúncia per aquesta qüestió, segons ha transcendit en les últimes hores.

Es tracta d’una jove de vint anys de Cerdanyola del Vallès que divendres a la nit hauria rebut una punxada a la cuixa. Era la nit que actuaven els Catarres al Firal. La noia va gaudir del concert i l’endemà quan es va llevar va notar un dolor i es va adonar que tenia sang als pantalons. Al descobrir la punxada, va anar a l’Hospital, on el metge va agafar mostres per comprovar si li havien injectat algun tipus de substància. A continuació, va presentar la corresponent denúncia als Mossos d’Esquadra.

Aquest any, per Festes, no hi ha hagut aldarulls importants.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El Ball Pla acompanyat de la Sardana ‘Adéu, vila d’Olot’, és un dels actes de tancament de les Festes del Tura al Firal

La dansa tradicional garrotxina espera una bona participació, com a mínim d’unes 20 o 25 parelles

El CPA Olot recupera el festival de Festes del Tura després de tres anys sense poder-ho celebrar

Les patinadores i patinadors del conjunt olotí mostraran tot el que han treballat durant l’any, un mes i mig abans de viatjar al mundial d’Argentina

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum