En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les exportacions d'empreses garrotxines han pujat un 77% des de l'inici de la crisi

Segons dades de la Cambra de Comerç, les exportacions fora de la Unió Europea no han parat de créixer
| 9 de març de 2015
Les exportacions d'empreses garrotxines han pujat un 77% des de l'inici de la crisi

Ho avança Ràdio Olot: des que ha començat la crisi, l’exportació de les empreses garrotxines ha pujat més d’un 75%. Segons dades de la Cambra de Comerç de Girona, des del 2009 no han parat de créixer els certificats que es demanen des de la comarca per exportar fora de la Unió Europea. El 2014 es va arribar al rècord absolut tot i el veto rus.

export-import 

Durant aquest temps s’ha dit que la sortida de la crisi era venent a fora i les empreses garrotxines s’ho han aplicat, si fem cas a les dades. Des del 2009 el nombre de certificats que atorga la Cambra a la comarca ha pujat un 77% passant de 1.345 a 2.393 de l’any passat. El gran salt es va produir entre el 2012 i el 2013, però aquest 2014 encara ha tornat a pujar un 5,25%. En declaracions a Ràdio Olot, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha explicat que gràcies als tercers països s’ha pogut pal·liar la crisi europea.

Unes bones xifres especialment si es té en compte que el 2014 el veto rus a les exportacions va afectar a les empreses, sobretot a les del sector alimentari. En el global de la demarcació, Espadalé detalla que les xifres han millorat pel major pes de mercats com el dels Estats Units, que ha pujat un 20% en tan sols un any, i que encara pot pujar més segons Espadalé si es firma l’acord de comerç entre el país americà i la Unió Europea.

Pel president de la Cambra de Comerç de Girona, el futur passa per l’exportació, que va estretament lligat al turisme.A banda d’aquests mercats també han pujat les exportacions a països asiàtics, sobretot Xina i Indonèsia, els sud-americans i els àrabs.

Comparteix a: 

També et pot interessar

El programa d'eficiència energètica GarrotxaDomus permet una reducció de 250 tones de diòxid de carboni anuals

Per a aquest 2023, s'espera que l'arribada dels ajuts procedents dels Next Generation doni un nou impuls al GarrotxaDomus.

La Garrotxa tanca l’any amb un descens de l’atur del 0’3% i se situa al 6’66

Les dades continuen demostrant que el nombre d’aturats és molt baix i que continua havent-hi un atur estructural difícil d’aturar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum