En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les entitats sobiranistes de la Garrotxa impulsen un Nadal reivindicatiu

Òmnium, l’ANC i el CDR de la comarca llancen la campanya “Per Nadal tots a casa”
| 27 de novembre de 2020
Les entitats sobiranistes de la Garrotxa impulsen un Nadal reivindicatiu

Òmnium, l’ANC i el CDR de la comarca llancen la campanya “Per Nadal tots a casa” amb diferents accions per reclamar la llibertat dels presos polítics, l’amnistia i la independència. Aquest dissabte es repartiran banderoles per penjar als balcons. El 13 de desembre també s’ha programat una marxa amb cotxes que creuarà la Garrotxa. 


Aquest dissabte les entitats sobiranistes de la Garrotxa engeguen una campanya que busca denunciar la situació dels presos polítics de l’1 d’octubre. Sota el nom “Per Nadal tots a casa”, les entitats volen reactivar la mobilització comarcal. Un dels coordinadors d’Òmnium, Xevi Toldrà, explica quin missatge es vol donar amb la iniciativa.

 

La campanya consistirà en tres accions. Dues d’elles es desenvoluparan pròximament: una serà l’entrega de banderoles aquest dissabte perquè els ciutadans les pengin al balcó, i l’altra consistirà en una instal·lació davant de Sant Esteve que denuncia la situació dels gairebé 3.000 encausats des de la tardor del 2017. La instal·lació s’havia d’estrenar aquest dissabte, però ha quedat suspesa per la pluja.

 

El diumenge 13 de desembre les entitats també han organitzat una acció de protesta amb una marxa de vehicles que creuarà la Garrotxa. La intenció és començar a les Planes d’Hostoles i acabar a Besalú amb l’ànim de manifestar-se sota les condicions de la pandèmia. Els conductors podran afegir-se a la marxa al punt que vulguin.

 

També et pot interessar

La llum ciutadana no s’apaga: més d’un miler de persones criden "llibertat" a Olot

Ciutadans vinguts de tota la Garrotxa han mostrat el rebuig a l'empresonament d'Òmnium i l'ANC

El PSC es compromet amb la variant d'Olot que vulgui el territori

El partit es posa com a referent per desencallar infraestructures com Bracons o el túnel de Castellfollit

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum