En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Les dificultats d’accés als comerços continua sent la gran assignatura pendent

Ho diuen des del Grup Mifas que tot i reconèixer que s’ha avançat molt, encara queda molta feina per fer, especialment en aquest sector. Aquest dissabte és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una jornada que posa sobre la taula totes les necessitats i problemàtiques que encara queden pendents de resoldre
Redacció | 2 de desembre de 2022
Les dificultats d’accés als comerços continua sent la gran assignatura pendent

L'any 1992 les Nacions Unides proclamaven el 3 de desembre Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat per fomentar així, entre altres objectius, una millor integració a la societat de les persones amb alguna discapacitat. Des del Grup Mifas, asseguren que els espais on s'ha avançat menys en aquesta matèria és en els comerços. El delegat a la Garrotxa i Ripollès del Grup Mifas és Josep Ligero.

El Grup Mifas és una entitat sense ànim de lucre que treballa per a la inclusió social de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial, a la demarcació de Girona. Cada dia, es troben amb obstacles considerables en diversos àmbits. En aquest sentit, tot i que encara queda molta feina per fer, celebren que s'hagi avançat tant en la salut com en l’educació de qualitat i inclusiva. Pel que fa a l’ocupació, també destaquen que les empreses han perdut la por a contractar persones amb alguna discapacitat. 

No només és necessari conscienciar els empresaris, sinó també la societat en general per evitar que les persones amb alguna discapacitat siguin víctimes de discriminació i exclusió social. Tenir una vida més fàcil és el desig de tota persona amb algun tipus de discapacitat.

Des de fa temps, la Garrotxa lluita activament pels drets de les persones amb discapacitat des de moltes entitats i associacions, com ara l'Agrupació de Persones Sordes de la Garrotxa, el TEA, el Paraigua i INTEGRA, així com el servei de transport adaptat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum