En directe
55 Minuts +
amb Pere Farjas

Les depuradores d’Oix, Riudaura i la Vall d’en Bas no arribaran fins al 2022

Ho va deixar a entreveure el director de l’ACA en una visita a la Garrotxa divendres passat
| 29 de juliol de 2020
Les depuradores d’Oix, Riudaura i la Vall d’en Bas no arribaran fins al 2022

Ho va deixar a entreveure el director de l’Agència Catalana de l’Aigua en una visita a la Garrotxa dijous passat. Lluís Ridao ha establert un termini de dos anys per veure resultats en uns equipaments que fa temps que el territori reclama. Tot i això, el SIGMA treballa perquè l’equipament de Riudaura pugui avançar-se. 

El director de l'ACA (esquerre), Lluís Ridao, amb el president del Consell Comarcal, Santi Reixach (dreta) (Pau Masó)


El que sí que es farà en l’actual sexenni (2016-2022) és la connexió de la depuradora de Castellfollit amb la de Sant Jaume. Una obra que costarà 1,2 milions d’euros i permetrà ampliar un equipament que estava al límit. A més, també es començarà la redacció del projecte constructiu de l’ampliació del sistema de Sant Jaume de Llierca. L’ACA també té previst atorgar ajuts a Mieres, Tortellà, Sant Joan les Fonts i Sant Feliu per a l’abastiment d’aigua. El que, en un principi, no s’inclou en les actuacions prèvies al 2022 són tres depuradores reclamades pel territori des de fa temps: la de Riudaura, la d’Oix i la de l’Alt Fluvià a la Vall d’en Bas. El director de l’ACA és Lluís Ridao.

 

Tant Oix com Riudaura fa temps que esperen el finançament de l’ACA. En el cas de Riudaura, fins i tot, l’Agència Catalana de l’Aigua s’havia compromès a construir la depuradora el 2021. Segons el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa se seguirà pressionant perquè l’equipament pugui arribar abans dels pròxims dos anys.  En el cas de la Vall d’en Bas, s’està esperant que Ajuntament i SIGMA acabin de detallar la ubicació de l’equipament.

 

De moment, no ha transcendit la ubicació de la depuradora de la Vall d’en Bas. Des del territori s’ha condicionat la seva construcció al traçat de la variant de les Preses.

Comparteix a: 

També et pot interessar

La Pinya tindrà un nou dipòsit d’aigua amb una capacitat de 10.000 litres

A banda d’aquesta infraestructura, es soterrarà el sistema de canalització actual que es va renovar aquest estiu

L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca descarta, per ara, la possibilitat d’ubicar una piscina coberta a la Brutau

Diuen que no és el moment d’abusar del consum excessiu d’aigua davant la sequera existent a tot el planeta

Estàs escoltant


Volum